Најновије

Швајцарци још увек најбогатији

ЖЕНЕВА - Просечно богатство по становнику на глобалном нивоу је у периоду од половине 2014. до половине 2015. пало 6,2 одсто, на 52.400 долара у односу на исти период годину дана раније, наводи се у извештају Глобал Велт 2014, израђеном за потребе банке Креди Суис. Швајцарци и даље остају најбогатији на свету по просечном богатству по становнику без обзира на годишњи пад од 4,2 одсто,односно 24.800 долара на 567.000 долара.
Улаз у један од највећих сефова банке Креди Суис (Фото: ЈуТјуб)

Улаз у један од највећих сефова банке Креди Суис (Фото: ЈуТјуб)

На другом месту је Нови Зеланд али са далеко мањим просечним богатством у односу на првопласирану Швајцарску, које износи 400.800 долара по становнику. На трећем месту је Аустралија са просечним богатством по становнику од 369.000 долара, наведено је у годишњем, шестом по реду извештају. Четврту позицију заузеле су САД са 353.000 долара. Француска, са богатством од 262.000 долара по становнику, и Белгија са 259.000 долара затварају круг десет најбогатијих земаља на свету. Швајцарска је једина земља у групи од десет најбогатијих која није успела да смањи неједнакост међу становништвом. У Швајцарској живи 1,7 одсто најбогатијих у свету, што је велики проценат имајући у виду да у њој живи само 0,1 одсто светске популације, наводи се у студији. Без обзира што је у САД забележен највећи годишсњи раст богатства по становнику, Кина сада има најбројнију средњу класу у коју спада 109 милиона грађана Кине, преноси швајцарски лист 24 сата. Под појмом богатство аналитичари ове студији подразумевају вредност финасијских актива као и реалних актива (пре свега некретнина) умањен за износ дуговања.
Прочитајте још:ГОЛА И СЕКСИ: Мирјана се скинула гола пред Гораном (ВИДЕО)ОВАЈ СНИМАК ЈЕ ДРЖАН У ТАЈНОСТИ: Погледајте јапанског колоса од 6 метара! (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА