Најновије

ПЛАМЕН СУНЦА: Путин спрема најубојитије оружје за исламсте (ФОТО/ВИДЕО)

МОСКВА- Русија у Сирију допрема једно од својих најубојитијих оружја којим планира да потпуно онеспособи Исламску државу. Реч је о ракетном лансеру ТОС-1А, који има снагу да једним ударом уништи осам градских блокова.
(Фото: РИА Новости)

(Фото: РИА Новости)

Ова информација, коју Кремљ још није потврдио, појавила се након саопштења да су руски авиони у уторак уништили 40 мета на територији коју контролише ИД. ТОС-1А је систем ракетног лансера са термобаричним оружјем који се монтира на шасију тенка Т-72. Ово оружје има и свој надимак: "пламен сунца". Такозване термобаричне бојеве главе наводно су већ допремљене у Сирију. Ови пројектили распршују течност по метама, која се затим упали и уништава их. Штета коју изазива ово оружје је - тотална. У међувремену, руско Министарство одбране саопштило је јуче да су њихови борбени авиони уништили 40 мета Исламске државе у протеклих 36 сати, при чему је са земљом сравњено неколико тренинг кампова и складишта оружја. "Авиони Су-34, Су-24М и Су 25-СМ извршили су 41 напад, од којих је 40 било успешно. Уништена су постројења ИД-а у Алепу, латакији, Идлибу, Хами и Дер Езору", саопштено је из Кремља. ТОС-1 Руси се већ користи у Сирији:
Прочитајте још:ПОГЛЕДАЈТЕ ИЗБЛИЗА: Најбољи борбени авион на свету у Сирији (ВИДЕО)ЏИХАДИСТИМА ТИК ИЗНАД ГЛАВЕ: Фантастична акција руских хеликоптера! (ВИДЕО)
Извор: Блиц/ Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА