Najnovije

PLAMEN SUNCA: Putin sprema najubojitije oružje za islamste (FOTO/VIDEO)

MOSKVA- Rusija u Siriju doprema jedno od svojih najubojitijih oružja kojim planira da potpuno onesposobi Islamsku državu. Reč je o raketnom lanseru TOS-1A, koji ima snagu da jednim udarom uništi osam gradskih blokova.
(Foto: RIA Novosti)

(Foto: RIA Novosti)

Ova informacija, koju Kremlj još nije potvrdio, pojavila se nakon saopštenja da su ruski avioni u utorak uništili 40 meta na teritoriji koju kontroliše ID. TOS-1A je sistem raketnog lansera sa termobaričnim oružjem koji se montira na šasiju tenka T-72. Ovo oružje ima i svoj nadimak: "plamen sunca". Takozvane termobarične bojeve glave navodno su već dopremljene u Siriju. Ovi projektili raspršuju tečnost po metama, koja se zatim upali i uništava ih. Šteta koju izaziva ovo oružje je - totalna. U međuvremenu, rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je juče da su njihovi borbeni avioni uništili 40 meta Islamske države u proteklih 36 sati, pri čemu je sa zemljom sravnjeno nekoliko trening kampova i skladišta oružja. "Avioni Su-34, Su-24M i Su 25-SM izvršili su 41 napad, od kojih je 40 bilo uspešno. Uništena su postrojenja ID-a u Alepu, latakiji, Idlibu, Hami i Der Ezoru", saopšteno je iz Kremlja. TOS-1 Rusi se već koristi u Siriji:
Pročitajte još:POGLEDAJTE IZBLIZA: Najbolji borbeni avion na svetu u Siriji (VIDEO)DŽIHADISTIMA TIK IZNAD GLAVE: Fantastična akcija ruskih helikoptera! (VIDEO)
Izvor: Blic/ Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA