Најновије

Пајтић: Вучић погрешио са Бриселским споразумом

БЕОГРАД - Лидер Демократске странке и председник Покрајинске владе Бојан Пајтић, осврнувши се на изјаву председника САНУ Владимира Костића да је Србија изгубила Косово и де факто и де јуре, изјавио је да наша држава фактички нема суверенитет на Косову, јер тамо морамо да улазимо на прелазима које контролише косовска полиција.
Бојан Пајтић (Фото: ДС фото сервис)

Бојан Пајтић (Фото: ДС фото сервис)

"Де јуре то делимично није тачно, јер велики број земаља још није признао независност Косова. Ту је велики проблем направила влада Александра Вучића јер је у Бриселском споразуму потписала да неће ометати преговоре у приступању Косова ЕУ, а у ЕУ не улазе покрајине већ само државе. Сада то покушава да се пренесе и на неке неевропске организације, као што је Унеско", указао је председник демократа. "Нека су се господа Томислав Николић и Александар Вулин нашли да одлучују ко ће бити на челу Академије наука", рекао је Пајтић коментаришући захтев председника Србије да Костић буде смењен са чела САНУ. Он је додао да је у разговорима у Бриселу инсистирао да се, поред поглавља 35 о Косову, у преговорима отворе и поглавља 23 и 24 која се баве медијима и људским правима. "У тим областима ситуација у земљи је јако лоша и мислим да би то помогло Србији. Али бојим се да нас Европа сада гледа искључиво кроз призму Косова", казао је Бојан Пајтић.
Прочитајте још:АМБАСАДОР НЕМАЧКЕ ТВРДИ: Нема нових услова нити захтева да Србија призна Косово!Вучић: Наша економија биће све јача и успешнија
Извор: РТВ / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА