Najnovije

Pajtić: Vučić pogrešio sa Briselskim sporazumom

BEOGRAD - Lider Demokratske stranke i predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić, osvrnuvši se na izjavu predsednika SANU Vladimira Kostića da je Srbija izgubila Kosovo i de fakto i de jure, izjavio je da naša država faktički nema suverenitet na Kosovu, jer tamo moramo da ulazimo na prelazima koje kontroliše kosovska policija.
Bojan Pajtić (Foto: DS foto servis)

Bojan Pajtić (Foto: DS foto servis)

"De jure to delimično nije tačno, jer veliki broj zemalja još nije priznao nezavisnost Kosova. Tu je veliki problem napravila vlada Aleksandra Vučića jer je u Briselskom sporazumu potpisala da neće ometati pregovore u pristupanju Kosova EU, a u EU ne ulaze pokrajine već samo države. Sada to pokušava da se prenese i na neke neevropske organizacije, kao što je Unesko", ukazao je predsednik demokrata. "Neka su se gospoda Tomislav Nikolić i Aleksandar Vulin našli da odlučuju ko će biti na čelu Akademije nauka", rekao je Pajtić komentarišući zahtev predsednika Srbije da Kostić bude smenjen sa čela SANU. On je dodao da je u razgovorima u Briselu insistirao da se, pored poglavlja 35 o Kosovu, u pregovorima otvore i poglavlja 23 i 24 koja se bave medijima i ljudskim pravima. "U tim oblastima situacija u zemlji je jako loša i mislim da bi to pomoglo Srbiji. Ali bojim se da nas Evropa sada gleda isključivo kroz prizmu Kosova", kazao je Bojan Pajtić.
Pročitajte još:AMBASADOR NEMAČKE TVRDI: Nema novih uslova niti zahteva da Srbija prizna Kosovo!Vučić: Naša ekonomija biće sve jača i uspešnija
Izvor: RTV / Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA