Најновије

КРВАВА ОФАНЗИВА: Исламска држава и ал-Нусра здружено нападају код Алепа (ФОТО/ВИДЕО)

АЛЕПО - Борци Исламске државе и ал-Нусра фронта у кординираним нападима покушавају да пресеку пут Хама -Алепо и тако прекину снабдевање Сиријске арапске армије код Алепа. Ал-Нусра фронт, као сиријска подружница Ал каиде, напада са територије коју држи тзв. сиријска опозиција. Исламисти покушавају да споје своје снаге код места Шејк Хилал и тако пресеку пут Сиријској арапској армији.
Место где покушавају прекид коридора обележено је црним кургом (Фото: Твитер)

Место где покушавају прекид коридора обележено је црним кургом (Фото: Твитер)

Претходних дана исти коридор у више наврата је био прекидан на деоници Итхрија-Кханасер, али је убрзо очишћен од терориста Исламске државе. Међутим, ови напади су успели да ослабе офанзиву САА на Алепо и одложе деблокаду базе и аеродрома Квеирис. Управо у реону Квеириса траје други жестоки напад Исламске државе који је присилио трупе САА да напусте село Јабул које су тек заузели. Још један жесток напад САА спроводи се на град Сафира (Safirah) јужно од Алепа, али слике које пристижу са терена показују тежак пораз терориста. На десетине мртвих терориста остављено је у паничном повлачењу њихових сабораца после неуспелог напада на Сафиру. Локацију града Сафира (Safirah) можете видети на горњој мапи у левом доњем углу.Потврђено је убиство најмање 50 бораца Исламске државе код Сафире. Борбе се воде и у другим зонама око Алепа. Борци тзв. Слободне сиријске армије објавили су драматични видео на коме се види како граната погађа групу сиријских војника који стоје поред камиона. Руска авијација даје подршку САА код Алепа, a највише напада се изводи у борби за коридор Хама-Алепо. Како је сиријски тенкиста покушао да избегне гранату испаљену из америчког система ТОВ можете погледати ОВДЕ.
Прочитајте још:СТРАХОВИТ УДАР РУСКОГ СУХОЈА: Руси уништили командно место Џабат ал-НусраЧомски: Векови колонијализма се не могу избрисати – расизам у ЕУ је већи него у САД
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА