Najnovije

KRVAVA OFANZIVA: Islamska država i al-Nusra združeno napadaju kod Alepa (FOTO/VIDEO)

ALEPO - Borci Islamske države i al-Nusra fronta u kordiniranim napadima pokušavaju da preseku put Hama -Alepo i tako prekinu snabdevanje Sirijske arapske armije kod Alepa. Al-Nusra front, kao sirijska podružnica Al kaide, napada sa teritorije koju drži tzv. sirijska opozicija. Islamisti pokušavaju da spoje svoje snage kod mesta Šejk Hilal i tako preseku put Sirijskoj arapskoj armiji.
Mesto gde pokušavaju prekid koridora obeleženo je crnim kurgom (Foto: Tviter)

Mesto gde pokušavaju prekid koridora obeleženo je crnim kurgom (Foto: Tviter)

Prethodnih dana isti koridor u više navrata je bio prekidan na deonici Ithrija-Khanaser, ali je ubrzo očišćen od terorista Islamske države. Međutim, ovi napadi su uspeli da oslabe ofanzivu SAA na Alepo i odlože deblokadu baze i aerodroma Kveiris. Upravo u reonu Kveirisa traje drugi žestoki napad Islamske države koji je prisilio trupe SAA da napuste selo Jabul koje su tek zauzeli. Još jedan žestok napad SAA sprovodi se na grad Safira (Safirah) južno od Alepa, ali slike koje pristižu sa terena pokazuju težak poraz terorista. Na desetine mrtvih terorista ostavljeno je u paničnom povlačenju njihovih saboraca posle neuspelog napada na Safiru. Lokaciju grada Safira (Safirah) možete videti na gornjoj mapi u levom donjem uglu.Potvrđeno je ubistvo najmanje 50 boraca Islamske države kod Safire. Borbe se vode i u drugim zonama oko Alepa. Borci tzv. Slobodne sirijske armije objavili su dramatični video na kome se vidi kako granata pogađa grupu sirijskih vojnika koji stoje pored kamiona. Ruska avijacija daje podršku SAA kod Alepa, a najviše napada se izvodi u borbi za koridor Hama-Alepo. Kako je sirijski tenkista pokušao da izbegne granatu ispaljenu iz američkog sistema TOV možete pogledati OVDE.
Pročitajte još:STRAHOVIT UDAR RUSKOG SUHOJA: Rusi uništili komandno mesto DŽabat al-NusraČomski: Vekovi kolonijalizma se ne mogu izbrisati – rasizam u EU je veći nego u SAD
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA