Најновије

Тајмс: Путин ће да добије по носу!

ЛОНДОН - Британски лист Тајмс је објавио текст у којем оцењује да је "кампања Владимира Путина у Сирији осуђена на пропаст", као и "да би Путин из Сирије могао да се врати разбијеног носа".
Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Путин је постигао договор са Ираном и на први поглед је све деловало добро, пише Тајмс, али истиче да се Путину не пише добро у Сирији. "У најбољем случају, он ће разбити нос. У најгорем случају - Русија ће због Путина бити онемогућена да после њега бар десет година остварује своје интересе на Блиском истоку." - пише у тексту Тајмса. Путин не разуме да нема успеха у ваздушним акцијама без копнене инвазије, наводи британски лист. Русија је зато понудила Ирану да уђе копнено, али остаје проблем заштите режима Башар ал-Асада и спречавање колапса тог режима. Иран и Русија виде различито ситуацију у Сирији, док Русија тежи заштити Асадовог режима, присуство Ирана шири његов регионални утицај и пружа подршку шитским муслиманима. Иран не подржава Путинову визију Сирије као социјалистичке републике, стоји у тексту британског листа. Лист истиче да и финансијска ситуација није на страни руског лидера, те наводи да "Путин само празни касу". "Путин може да започне рат, али не може да га заврши." - закључује се у тексту британског листа.
Прочитајте још:ОСТАЈЕ ИМ САМО „АЛАХ УЕГБЕР“: Немоћ џихадиста наспрам руске силе! (ВИДЕО)Русија може опремити Војску Србије и јефтиније и брже од Запада
Извор: Правда    

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА