Najnovije

Tajms: Putin će da dobije po nosu!

LONDON - Britanski list Tajms je objavio tekst u kojem ocenjuje da je "kampanja Vladimira Putina u Siriji osuđena na propast", kao i "da bi Putin iz Sirije mogao da se vrati razbijenog nosa".
Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

Putin je postigao dogovor sa Iranom i na prvi pogled je sve delovalo dobro, piše Tajms, ali ističe da se Putinu ne piše dobro u Siriji. "U najboljem slučaju, on će razbiti nos. U najgorem slučaju - Rusija će zbog Putina biti onemogućena da posle njega bar deset godina ostvaruje svoje interese na Bliskom istoku." - piše u tekstu Tajmsa. Putin ne razume da nema uspeha u vazdušnim akcijama bez kopnene invazije, navodi britanski list. Rusija je zato ponudila Iranu da uđe kopneno, ali ostaje problem zaštite režima Bašar al-Asada i sprečavanje kolapsa tog režima. Iran i Rusija vide različito situaciju u Siriji, dok Rusija teži zaštiti Asadovog režima, prisustvo Irana širi njegov regionalni uticaj i pruža podršku šitskim muslimanima. Iran ne podržava Putinovu viziju Sirije kao socijalističke republike, stoji u tekstu britanskog lista. List ističe da i finansijska situacija nije na strani ruskog lidera, te navodi da "Putin samo prazni kasu". "Putin može da započne rat, ali ne može da ga završi." - zaključuje se u tekstu britanskog lista.
Pročitajte još:OSTAJE IM SAMO „ALAH UEGBER“: Nemoć džihadista naspram ruske sile! (VIDEO)Rusija može opremiti Vojsku Srbije i jeftinije i brže od Zapada
Izvor: Pravda    

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA