Најновије

Решите се херпеса брзо и лако уз природне лекове

Орални херпес је она неугодна крастица која се обично појављује на угловима усана, ружно изгледа, болна је, пецка и сврби, а представља инфекцију коју изазива вирус херпес симплеx. Постоје природни лекови који ће вам помоћи херпес брже нестане.
Херпес на усни (Фото: Википедија)

Херпес на усни (Фото: Википедија)

Светска здравствена организација је недавно објавила да је чак 7 од 10 људи погођено херпес симплеx вирусом типа 1, вирусом који се често назива и орални херпес због места на ком се најчешће појављује, али и начина на који се преноси. Вирус може изазвати ранице и пликове око уста, као и на подручју гениталија.

Примарни симптоми херпеса

Симптоми херпеса су обично веома благи и у већини случајева нису приметни, а на површину не морају избити чак неколико месеци након што сте закачили вирус. Ипак неки од јасних знакова који упућују на постојање инфекције су: - Повишена температура, - Бол за време мокрења, - Вагинални исцедак (код жена), - Чиреви и пликови на грлићу материце (код жена), - Црвени пликови у пределу задњице, ректума, гениталија и препона, - Пликови у пределу усана или очију. Иако лек за овај вирус не постоји, постоји неколико ефективних начина како да превентивно делујете на њега, али и ублажите симптоме кад се појаве. Један од њих је свакако лисин, амино киселина која се узима у виду суплемената, а која ће симптоме држати под контролом. Посаветујте се са вашим лекаром да вам пропише ове суплементе који ће вам помоћи да се херпес ређе појављује.

Природни лекови против херпеса

Херпес без проблема можете лечити у сопственом дому и то помоћу сасвим природних лекова који ће помоћи да симптоми брже нестану. Маслиново уље. Познато је по томе што хидратизује коже и даје јој неопходну влажност. Веома је богато антиоксидансима и један је од најбољих природних лекова за херпес. Узмите једну шољу маслиновог уља, ставите у шерпицу па на шпорет да се лагано загрева, додајте мало етеричног уља лаванде и воска. Оставите да се смеса у потпуности отопи, а након тога и да се охлади. Охлађено уље наносите на херпес. Ехинацеа. Ова биљка има веома снажна антивирусна својства и добро је позната по томе што јача имуни систем. Сви делови биљке од листова, преко цветова па све до корења се могу користити за лечење херпеса. Можете је конзумирати у виду чаја, сока или таблета. Ледене облоге. Ово је сигурно један од најједноставнијих начина за лечење херпеса који ће донети тренутно олакшање. Једноставно измрвите лед и ставите га у пластичну кесицу и замотајте у газу па стављајте облогу на болно место и држите 10-15 минута неколико пута током дана. Ако вам се херпес појавио на гениталном подручју будите опрезни јер дуготрајно излагање гениталија хладноћи може довести до оштећења ткива. Уље чајевца. Једноставно узмите чашу воде и у њу накапајте неколико капи уља чајевца па тиме гргљајте усну дупљу да се решите чирева који се налазе у устима. За генитални херпес једноставно капаљком нанесите уље на болно место. Сода бикарбона. Веома је ефективна и брзо ће вас решити неугодних херпеса. Све што треба да урадите јесте да влажну лоптицу вате натапкате у соду бикарбону и ставите на болно подручје. Понављајте неколико пута током дана. Матичњак. Ово је поред маслиновог уља сваккао један од најефективнијих природних лекова кад је у питању херпес. Матичњак је веома богат флавоноидима, фенолном и рузмарисном киселином, које подстичу брже зацелење рана. Направите чај од матичњака, а затим намочите комадић вате у чај и стављајте на болно место. Исто тако, можете 2-3 мл тинктуре од матичњака разблажити са водом и пити три пута дневно. Матичњак је доступан и у виду крема које можете наносити директно на херпес. Врећице чаја. Црни чај је веома богат танином, а познат је и по својим антивирусним и антиупалним својствима. Припремите шољу црног чаја, а затим извадите кесицу и оставите да се прохлади. Врећицу ставите на херпес и оставите да делује пет минута. За најбољи резултат понављајте поступак два пута дневно. Кукурузно скробно брашно. Или као што је нама познатије – густин упија вишак влаге из коже што смањује свраб и ширење. Да би се херпес што пре исушио једноставно ставите мало густина директно на раницу. Једноставно уваљајте вату у густин па утапкајте на херпес. Гел алоја вере. Као што је већ добро познато, алоја је једна од биљака која помаже код готово свих проблема са кожом укључујући и херпес. Да бисте смањили свраб и пецкање једноставно нанесите мало гела на херпес неколико пута у току дана.
Прочитајте још:Више од пола човечанства има ову болест! А ви?Држите чен белог лука у устима неколико минута – бићете одушевљени резултатом!Ево шта ће се десити вашем телу ако једете 2 банане дневно
Извор: lifepressmagazin.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА