Најновије

Погођено возило са Џихади Џоном, чека се потврда да је мртав

Америчка војска извела је ваздушни удар у Сирији циљајући милитанта Исламске државе Мухамеда Емвазија, у медијима познатог као Џихади Џона, изјавио је у четвртак амерички дужносник. Џихади Џон је наводно лоциран у једном аутомобилу који су, како тврде Американци, "позорно пратили".
Џихади Џон (Фото: Јутјуб принтскрин)

Џихади Џон (Фото: Јутјуб принтскрин)

Смрт Британца још није потврђена, рекао је секретар за штампу Пентагона Питер Кук. "У овом тренутку разматрамо резултате ноћашње операције и на адекватан начин ћемо дати информације ", навео је Кук у саопштењу које су пренеле светске агенције.Према подацима Пентагона, напад је изведен у Раки, главном граду самопроглашеног калифата Исламске државе, на северу Сирије. Реч је о џихадисту који је учествовао у низу "видео" егзекуција у којима су одрубљивањем глава смакнути многи западни таоци.Сједињене Државе још увек процењују ефикасност удара који се догодио у околини града Рака, казао је званичник који је, као јавља Ројтерс, говорио под условом анонимности.Нико не жели јавно да иступа, али је један неименовани званичник Пентагона за Си Ен Ен изјавио да је "прилично сигуран да је Енвази мртав". Један од главних ликова на снимцима на којима припадници Исламске државе одрубљују главе таоцима, Мухамед Емвази, је у Кувајту рођени Британац из добростојеће породице. Одрастао је у Лондону и дипломирао компјутерско програмирање. У снимцима Исламске државе обучен је у црно, витла ножем и говори британским нагласком, претећи западним државама и његовим политичким вођама. Име Џон дали су му таоци, јер су њега и друге Британце из Исламске државе прозвали Битлсима. Према писању медија Емвази је 2012. отпутовао у Сирију где се придружио ИД.
Прочитајте још:Армија Сирије уништила утврђења терориста на југу АлепаЗашто је Запад опседнут Путином и зашто га Руси обожавају
Извор: Јутарњи лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА