Најновије

Лазански открива да ли је Београд на мети исламиста

БЕОГРАД - Војни аналитичар Мирослав Лазански оценио је да се терористички напади могу очекивати у земљама са исламским становништвом. Он истовремено изражава уверење да градови у Србији неће бити мета исламиста.
Мирослав Лазански (Фото: ЈуТјуб)

Мирослав Лазански (Фото: ЈуТјуб)

Лазански сматра да Србија није угрожена од потенцијалних терористичких напада, јер као мета терористима није интересантна, али и зато што води помирљиву политику према исламском свету. Он наглашава да било који терористички акт који се деси на просторима Србије нема такав одјек као када се то деси у Паризу. "Ви можете да направите неку врсту терористичког акта у било ком српском граду и то неће бити на насловним страницама ни Њујорк тајмса, ни Вашингтон поста ни Фигароа. То смо имали прилике да видимо и током дешавања у Куманову, јер то није било посебно присутно у западним медијима”, каже Лазански у изјави Танјугу. Он примећује и да су мигранти који пролазе кроз Србију добро третирани и да се са њима поступа хумано, па како каже нема разлога да Србија буде у очима исламског света буде третирана као непријатељ. "Ми немамо ни историјски сукоб са исламом, нити смо освајали њихове земље”, каже Лазански за Танјуг. Он наглашава да се терористички напади могу очекивати у земљама где живи становништво исламског порекла. „Ово у Паризу су урадили људи који су тамо рођени, а не они који су дошли, мада постоје и неке спекулације да су код неких од њих нађени и сиријски пасоши”, каже Лазански. Лазански каже није превелики оптимиста по питању заједничке борбе против тероризма, с обзиром на природу сукоба САД и Русије. "Терористи у очима Запада у неким случајевима нису терористи већ ослободиоци. Не постоји јединствен критеријум шта су то терористи, а шта нису. Американци су једно време ОВК називали терористима, па после више нису”, приметио је аналитичар.
Прочитајте још: 
"Треба да ударите на корен тероризма. Како је могуће да се младе генерације које су рођене у Француској и Великој Британији упућују међу те џихад ратнике? То су ужасна питања на које Запад у овом тренутку нема одговора”, упозорава Лазански у изјави Танјугу. Извор: Правда, Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА