Најновије

НИ НУКЛЕАРНА БОМБА МУ НЕ МОЖЕ НИШТА: Стиже Путинов суперсат (ВИДЕО)

Руска војска добила је паметни сат "срелац", непобедив уређај који може и ватру и у воду и још много досад незамисливих ствари.
Руски супер сат (Фото: Argus-spektr.ru)

Руски супер сат (Фото: Argus-spektr.ru)

"Стрелац" се носи као и сваки други сат, али не дајте да вас изглед обичног ручног сата превари. Ово је последња реч војне технике. "Стрелац" преко заштићене дигиталне везе одржава сталну везу с базом тако што користи тајне таласе које је немогуће пресрести. Да би се те везе прекинуле или откриле, потребне су снажне електроничке сметње - али оне се лако откривају, па не долазе у обзир. "Стрелац" ће наставити нормално да ради и после нуклеарне експлозије. То су схватили кад су га изложили електромагнетском пулсу, сличном оном какав настаје после нуклеарне експлозије. Уређај има и функције за лоцирање, али може и да позове у помоћ ако се војник нађе у невољи; сат одмах шаље обавештење надлежном официру. "Стрелац" алармира базу и ако је војник отет или ако је из било ког разлога напустио подручје на којем треба да буде. www.youtube.com/watch Кад је једном послао СОС, овај суперсат постаје нека врста светионика и наводи спасиоце према локацији на којој се налази. У сат је уграђен и микрочип за глобално позиционирање ГЛОНАСС па војника може кируршки прецизно довести до тражене позиције. Сат без проблема ради на температурама од -50 до +50. Ако онај ко га носи престане да дише или се не помери 45 секунди, сат шаље знак за узбуну. Аларм се активира и код скидања сата с руке.
Прочитајте још:Путин: Надам се да против Исламске државе неће морати да се употребе нуклеаркеОвако изгледа кад Руси гађају са подморнице (ВИДЕО)Овако руска авијација уништава објекте Исламске државе (ВИДЕО)
Извор: Раша тудеј, Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА