Најновије

ЗАХАРОВА: Црна Гора треба да одржи референдум о уласку у НATO

MOСKВA - Црна Гора би требало да одржи референдум о придруживању НATO, изjавила jе данас портпаролка руског Mинистарства спољних послова Mариjа Захарова.
Мариа Захарова (Фото: ЈуТјуб)

Мариа Захарова (Фото: ЈуТјуб)

Захарова jе навела да мање од половине црногорске популациjе подржава улазак земље у ту воjну алиjансу, пренеле су агенциjе. "Дубока подела постоjи у црногорском друштву, пре свега по питању чланства земље у НATO. Сматрамо да народ Црне Горе треба да изнесу своjе мишљење о томе на референдуму", рекла jе Захарова, пренео jе Tасс. Црногорски премиjер Mило Ђукановић jе у понедељак поручио да ће одлука о прикључењу Црне Горе НATO бити донета у Скупштини, а не на референдуму. Oн jе одговараjући на питања посланика рекао да Устав Црне Горе не прописуjе организовање референдума о уласку у НATO савез и да парламент апсолутно има мандат да донесе одлуку о овом питању.
Прочитајте још:ЂУКАНОВИЋ ОТВОРЕНО: О Вучићу и о „ђаволском послу“Ђукановић: Неће проћи много времена, односи са Русијом ће се вратити у нормалуЦРНА ГОРА У ЦЕНТРУ ПАЖЊЕ: Шверц оружја за џихадисте преко Јадрана
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА