Najnovije

ZAHAROVA: Crna Gora treba da održi referendum o ulasku u NATO

MOSKVA - Crna Gora bi trebalo da održi referendum o pridruživanju NATO, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Maria Zaharova (Foto: JuTjub)

Maria Zaharova (Foto: JuTjub)

Zaharova je navela da manje od polovine crnogorske populacije podržava ulazak zemlje u tu vojnu alijansu, prenele su agencije. "Duboka podela postoji u crnogorskom društvu, pre svega po pitanju članstva zemlje u NATO. Smatramo da narod Crne Gore treba da iznesu svoje mišljenje o tome na referendumu", rekla je Zaharova, preneo je Tass. Crnogorski premijer Milo Đukanović je u ponedeljak poručio da će odluka o priključenju Crne Gore NATO biti doneta u Skupštini, a ne na referendumu. On je odgovarajući na pitanja poslanika rekao da Ustav Crne Gore ne propisuje organizovanje referenduma o ulasku u NATO savez i da parlament apsolutno ima mandat da donese odluku o ovom pitanju.
Pročitajte još:ĐUKANOVIĆ OTVORENO: O Vučiću i o „đavolskom poslu“Đukanović: Neće proći mnogo vremena, odnosi sa Rusijom će se vratiti u normaluCRNA GORA U CENTRU PAŽNJE: Šverc oružja za džihadiste preko Jadrana
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA