Најновије

Престани да једеш ове 4 намирнице и препородићеш се

Ако покушавате да смршате и побољшате свој физички статус, неке намирнице би требало у потпуности да елиминишете.
Мало је намирница на овом свету које су толико нездраве, а толико популарне као бели шећер. (Фото: pixabay.com)

Мало је намирница на овом свету које су толико нездраве, а толико популарне као бели шећер. (Фото: pixabay.com)

1. Бели хлеб

Бели хлеб је незаобилазан у већини српских домова, али једини разлог је чињеница да је укусан и јефтин. Истина је да бели хлеб нема ама баш никакву нутритивну вредност, осим што доноси много "празних" калорија. Да све буде још горе, након оброка испуњеног овом намирницом, брзо се поново јавља осећај глади и поново имате жељу за још - хлеба. Зато и не чуди да су научна истраживања показала да људи који једу много белог хлеба имају тенденцију да набаце вишак килограма у периоду од 10 година.

2. Пржена храна

Кромпир сам по себи није уопште здрав - али може да буде јако добар ако се једе умерено и у куваном или печеном стању, са мало уља,. Међутим, ствари попут чипса или помфрита, које су пржене у дубоком уљу, не доносе ништа квалитетно - баш као и хлеб, имају само пуно празних калорија. Исто важи и за остале пржене намирнице, као што су поховано месо, пржено поврће и остале ствари које нам болазе из дубоког уља. Чак и крофне могу да буду много здравије ако се спремају у рерни. - Пржење је најнездравији вид спремања наимриница, посебно ако се ради о дубоком уљу. Уместо тога, можете једноставно да изгрилујете месо или спремите кромпир у рерни.

3. Бели шећер

Мало је намирница на овом свету које су толико нездраве, а толико популарне као бели шећер. Слаткиши, који су одавно у свету препознати као непријатељ витке линије и доброг здравља број један, не доносе ништа квалитетно, а остављају грозне последице. Не ради се само о вишку килограма, већ и о чињеници да људи који једу слаткише чешће и брже добијају боре. - Постоје бројне замене за шећер, па га данас можете у потпуности избегавати. Ипак, треба нагласити да вештачки заслађивачи могу да буду опасни и да не треба ни са њима претеривати, али природни шећери који нам долазе из воћа могу да буду адекватна замена - каже стручњак.

4. Преливи за салате

Салата је, сама по себи, вероватно најздравија ствар на свету. Али све то губио поенту када преко ње сипате прелив са 500 калорија, који садржи гомилу соли, шећера, мајонеза и нездравих масноћа. - Најбољи прелив за салату је комбинација маслиновог уља са лимуновим соком. Сви они куповни преливи, и преливи које добијате у ресторанима брзе хране уз "здраву" салату јесу укусни, али су јако нездрави и препуни калорија.
Прочитајте још:5 моћних зачина за беспрекорну кожу и блиставу косуСПАС ЗА ЖЕНЕ: Девојачка трава
Извор: 24sata.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА