Најновије

ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У РУСИЈИ: Исламисти решетали туристе док су разгледали тврђаву, има жртава (ВИДЕО)

Непознати наоружани нападачи отворили су ватру по групи туриста који су обилазили чувену историјску тврђаву Нарин-Кала у Дербенту, граду на северном Кавказу.
Тврђава Нарин-Кала у Дербенту (Фото: РИА Новости)

Тврђава Нарин-Кала у Дербенту (Фото: РИА Новости)

Напад се догодио док је 20-так туриста са терасе древне тврђаве посматрало панораму града и околине. www.youtube.com/watch Локална полиција саопштила је да су нападачи свесно и намерно пуцали у људе. Ранили су 11-оро туриста, који су одмах одвезени у болницу, али један је преминуо од задобијених рана.

Момент стрельбы.Огромное количество пострадавших.

A video posted by Мой Дербент плюс (@myderbent_plus) on

Полиција је на месту напада нашла 67 чауре метака разних калибара. Истрага је утврдила да су нападачи пуцали из оближње шуме. Власти сматрају да је реч о нападу "екстремиста наоружане банде који се свете локалном становништву зато што ужива у новогодишњим празницима". Тврђава Нари-Кала у Дербенту изграђена је у 8. веку и у њој се налазе најстарија џамија и медреса у Русији.
Прочитајте још:Намештаљка: Агент турских тајних служби играо улогу „самоубице” којег Ердоган спасава (ВИДЕО)Русија би могла испоручити хеликоптере за египатске „мистрале“ОВО ЈЕ КРАЈ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ: На позив Русије у Сирију стиже 5.000 кинеских специјалаца! (ВИДЕО)
Извор: Раша тудеј

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА