Најновије

Звезда против Солнока остварла најубедљивију победу Јадранске лиге

БЕОГРАД - Кошаркаши Црвене звезде савладали су у Београду екипу Солнока са 90:47 (15:14, 21:8, 22:8, 32:17), што је најубедљивија победа у историји регионалне Јадранске лиге.
Баскет (Фото: filipinotimes.ae)

Баскет (Фото: filipinotimes.ae)

Црвено-бели су рутински наставили рекордан низ у регионалном такмичењу и лако остварили 20. победу заредом, док је мађарски тим претрпео 11. пораз. Изабраници Дејана Радоњића синоћ у Пиониру поигравали су се са недораслим противником. Иако ослабљени, без повређеног Јовића и болесног Лазића, пружили су сјајну партију допустивши гостима да се нешто чвршће супротстави само у првој четвртини. Остатак меча протекао је и потпуној доминацији Црвене звезде, која је забавила навијаче повремено егзибиционом игром за добру увертиру пред евролигашки дуел са литванским Жалгирисом. Код расположеног домаћина седморица играча имали су двоцифрен учинак - Цирбес (13), Ребић (12), Тејић (11), Дангубић (10), Блажич (10), Калинић (10) и Џенкинс (10), док су у тиму Солнока бољи од осталих били Џонс са 16 и Милошевић са 11 поена. Радоњић није крио одушевљеносt саиграчима Радоњић није крио задовољство после изванредне партије тима и тријумфа против Солнока. "Имали смо упечатљив и квалитетан однос према игри. Све време били максимално фокусирани да на паркету урадимо добре ствари, што је за последицу имало велико вођство већ у раном периоду меча. То је и условило овако велику разлику на крају, рекао је Радоњић за клупски сајт. Радоњић је оценио да није било једноставно, после великог пражњења против Албе и многобројних утакмица и повреда, направити амбијент да се извуче овако квалитетан приступ. "Али, озбиљност нас краси од самог почетка сезоне због чега је задовољство много веће. Наш фокус није пореметила чињеница да смо већ обезбедили прво место, што смо играли против слабијег ривала и били испражњени. Свих 40 минута радили смо веома озбиљно и због тога честитам играчима", истакао је Радоњић. Капитен црвено-белих Лука Митровић такође је похвалио однос који су сви његови саиграчи показали у дуелу са мађарским тимом. "Можемо да будемо задовољни, пре свега због приступа какав смо имали, као и озбиљности коју смо показали при великој разлици. Минути су били равномерно распоређени, а ми смо реаговали како се очекује од сваке озбиљне екипе. Ниједног тренутка нисмо дозволили да изгледамо опуштено. Ово је добра увертира пред меч са Жалгирисом. Сада имамо довољно времена да се одморимо и спремимо за ту утакмицу", закључио је Митровић.
Прочитајте још:Мареј напао Ђоковића да је фолирао повреду ово је Нолетов одговор
У мечу 6. кола Топ 16 фазе Евролиге Црвена звезда дочекује Жалгирис 5. фебруара. Раније јуче Олимпија је у Љубљани победила Задар са 82:60 (12:17, 31:14, 18:12, 21:17). Одиграно у суботу: Левски - Цедевита 78:95, Мега лекс - Будућност 96:84, Цибона - Крка 76:81, МЗТ - Партизан 55:63. У последњој утакмици 20. кола данас се састају Игокеа - Металац. Табела: Црвена звезда 20-0, Будућност 15-5, Цедевита 14-6, Партизан 13-7, Олимпија, Крка и Задар 10-10, Цибона 9-11, Солнок 9-11, Мега Лекс 8-12, Металац 8-11, МЗТ 6-14, Игокеа 5-14, Левски 1-19. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА