Najnovije

Zvezda protiv Solnoka ostvarla najubedljiviju pobedu Jadranske lige

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Beogradu ekipu Solnoka sa 90:47 (15:14, 21:8, 22:8, 32:17), što je najubedljivija pobeda u istoriji regionalne Jadranske lige.
Basket (Foto: filipinotimes.ae)

Basket (Foto: filipinotimes.ae)

Crveno-beli su rutinski nastavili rekordan niz u regionalnom takmičenju i lako ostvarili 20. pobedu zaredom, dok je mađarski tim pretrpeo 11. poraz. Izabranici Dejana Radonjića sinoć u Pioniru poigravali su se sa nedoraslim protivnikom. Iako oslabljeni, bez povređenog Jovića i bolesnog Lazića, pružili su sjajnu partiju dopustivši gostima da se nešto čvršće suprotstavi samo u prvoj četvrtini. Ostatak meča protekao je i potpunoj dominaciji Crvene zvezde, koja je zabavila navijače povremeno egzibicionom igrom za dobru uvertiru pred evroligaški duel sa litvanskim Žalgirisom. Kod raspoloženog domaćina sedmorica igrača imali su dvocifren učinak - Cirbes (13), Rebić (12), Tejić (11), Dangubić (10), Blažič (10), Kalinić (10) i DŽenkins (10), dok su u timu Solnoka bolji od ostalih bili DŽons sa 16 i Milošević sa 11 poena. Radonjić nije krio oduševljenost saigračima Radonjić nije krio zadovoljstvo posle izvanredne partije tima i trijumfa protiv Solnoka. "Imali smo upečatljiv i kvalitetan odnos prema igri. Sve vreme bili maksimalno fokusirani da na parketu uradimo dobre stvari, što je za posledicu imalo veliko vođstvo već u ranom periodu meča. To je i uslovilo ovako veliku razliku na kraju, rekao je Radonjić za klupski sajt. Radonjić je ocenio da nije bilo jednostavno, posle velikog pražnjenja protiv Albe i mnogobrojnih utakmica i povreda, napraviti ambijent da se izvuče ovako kvalitetan pristup. "Ali, ozbiljnost nas krasi od samog početka sezone zbog čega je zadovoljstvo mnogo veće. Naš fokus nije poremetila činjenica da smo već obezbedili prvo mesto, što smo igrali protiv slabijeg rivala i bili ispražnjeni. Svih 40 minuta radili smo veoma ozbiljno i zbog toga čestitam igračima", istakao je Radonjić. Kapiten crveno-belih Luka Mitrović takođe je pohvalio odnos koji su svi njegovi saigrači pokazali u duelu sa mađarskim timom. "Možemo da budemo zadovoljni, pre svega zbog pristupa kakav smo imali, kao i ozbiljnosti koju smo pokazali pri velikoj razlici. Minuti su bili ravnomerno raspoređeni, a mi smo reagovali kako se očekuje od svake ozbiljne ekipe. Nijednog trenutka nismo dozvolili da izgledamo opušteno. Ovo je dobra uvertira pred meč sa Žalgirisom. Sada imamo dovoljno vremena da se odmorimo i spremimo za tu utakmicu", zaključio je Mitrović.
Pročitajte još:Marej napao Đokovića da je folirao povredu ovo je Noletov odgovor
U meču 6. kola Top 16 faze Evrolige Crvena zvezda dočekuje Žalgiris 5. februara. Ranije juče Olimpija je u LJubljani pobedila Zadar sa 82:60 (12:17, 31:14, 18:12, 21:17). Odigrano u subotu: Levski - Cedevita 78:95, Mega leks - Budućnost 96:84, Cibona - Krka 76:81, MZT - Partizan 55:63. U poslednjoj utakmici 20. kola danas se sastaju Igokea - Metalac. Tabela: Crvena zvezda 20-0, Budućnost 15-5, Cedevita 14-6, Partizan 13-7, Olimpija, Krka i Zadar 10-10, Cibona 9-11, Solnok 9-11, Mega Leks 8-12, Metalac 8-11, MZT 6-14, Igokea 5-14, Levski 1-19. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA