Најновије

КУРЦ КРИТИКУЈЕ ГРЧКУ: Не штитите довољно границе

Министар иностраних послова Аустрије Себастијан Курц критиковао је данас Грчку због недовољне заштите своје границе и захтевао активнију борбу против Исламске државе у циљу смањења таласа избеглица из Сирије, Ирака.
Себастијан Курц (Фото: ЈуТЈуб)

Себастијан Курц (Фото: ЈуТЈуб)

Он је у интервјуу бечком недељнику "Профил" рекао да не може да схвати да Грчка, која има највеће издатке по глави становника за војску унутар ЕУ, није у стању да обезбеди спољне границе Уније. Према његовим речима потребан је притисак ЕУ на Грчку да обави своју дужност. Курц је затражио и "значајно активнију борбу против Исламске државе у Ираку, Сирији и Либији". Он је истакао да је само мали број земаља спреман да учествује у ваздушној операцији. - Било би пожељно да више земаља, које поседују потребне војне капацитете, активно, на лицу места, делују против овог варварства - поручио је Курц. Он је нагласио да не постоји никаква неутралност када је реч о терористима Исламске државе. - Требало би да испоручујемо заштитну опрему, као што су панцирни прслуци за оне који се бране од терориста Исламске државе на терену - казао је Курц.
Прочитајте још:ЧЕКА НАС НАЈГОРА ЗИМА У ИСТОРИЈИ: Очекују нас есктремне поплаве!САД СПРЕМА БИОЛОШКИ НАПАД? Америчке био-лабараторије ничу уз границу са РусијомРУСКИ ЕКСПЕРТ: Украјинци ће кренути у продор и упашће у нови „котао“
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА