Најновије

НАЈСКРОМНИЈИ ПРЕДСЕДНИК ИКАДА: Његова размишљања ће вас одушевити!

Хосе Мухика којег неки од миља зову и Пепе, био је председник Уругваја од 2010. до 2015., а грађани широм света бившег председника заволели су након што су се медији расписали о његовим небројаним несебичним делима.
Најскромнији и можда најмудрији председник икада: Хосе Мухика (фото: Јутјуб)

Најскромнији и можда најмудрији председник икада: Хосе Мухика (фото: Јутјуб)

Примера ради, Мухика је још прошле године изјавио да ће примити стотину деце која су остала без домова у Сирији, рекавши како је то само "кап у океану, али да је сваки труд сваке државе јако важан". Предложио је да се избеглице сместе у председничко летовалиште, вилу крај реке окружену пашњацима, објавио је тада АП. Осим сиријских избеглица, Мухика је у Уругвају одлучио да прими и неке затворенике из Гвантанамо затвора јер сматра да је то место срамотна мрља у америчкој историји . "То није затвор, то је кавез пун отетих људи. То је срамота", коментарисао је својевремно Мухика. О његовим делима причали смо много пута, а овог пута ради се о 47 секунди дугом исечку у којем Мухика говори о "правој цени ствари" и који је у само неколико дана погледан више од три и по милиона пута. Мухико говори и о новцу, а многе је његова изјава натерала да се замисле. "Сами смо створили планину сувишних потреба. Купујемо ново, одбацујемо старо. То је траћење наших живота. Кад нешто купимо, ми то не плаћамо новцем. Плаћате то сатима вашег живота које сте протраћили зарађујући тај новац. Разлика је то да је живот једина ствар коју новац не може купити. Живот само постаје краћи. И жалосно је кад човек тако траћи живот и слободу".
Прочитајте још:Сиријска регуларна војска ликвидирала најмање 300 терориста Исламске државеСМИРИВАЊЕ НАПЕТОСТИ: Русија и САД обнављају војну сарадњу
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА