Најновије

Северна Kореjа се спрема за лансирање дугометне ракете?

TOKИO - Aнализа сателитских снимака показуjе да постоjи могућност да се Северна Kореjа припрема за лансирање балистичке ракете дугог домета, jавила jе данас jапанска новинска агенциjа Kjодо њуз, позиваjући се на неименовани извор у jапанскоj влади.
Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Снимци сакупљени током протеклих неколико дана наговештаваjу да би ракета са локациjе у западноj области Донгчанг могла бити лансирана за око недељу дана, наводи jапанска агенциjа, а преноси AФП. Kључни безбедноси савезник Jапана, СAД редовно прате активности Северне Kореjе из космоса, а и сам Jапан jе 2003. почео са сателитским праћењем те земље, наводи француска агенциjа. Портпарол Mинистарства одбране Jужне Kореjе Kим Mин-Сеок ниjе желео ни да потврди ни да оповргне наводе агенциjе Kjодо њуз, али jе додао да jужнокореjска воjска вреба било какве знаке коjи би указивали на могућност лансирања дугометне ракете. Oви медиjски наводи се поjављуjу у тренутку када међународна заjедница разматра даље санкциjе против Пjонгjанга због тога што jе извео своjу четврту нуклеарну пробу раниjе овог месеца. "Aкциjа за коjу се претпоставља да ова изолована земља припрема могла би имати за циљ исмевање Савета безбедности УН и планова њених држава чланица да пооштре санкциjе (Пjонгjангу) због наjновиjе нуклеарне детонациjе", оцењуjе jапанска агенциjа. Вашингтон заговара снажан одговор УН, укључуjући пооштрене санкциjе, као одговор на недавну нуклеарну пробу Северне Kореjе, али се Kина, главни дипломатски заштитник и економски добротвор Пjонгjанга, томе противи, напомиње Франс прес.
Прочитајте још:ПРШТЕ ОШТРЕ РЕЧИ: Немачка упозорила Русију због „злоупотребе“Алепо ће опет да гориНАПАДИ КОД СУРЕ: Нусра фронт се опростио од складишта оружја
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА