Најновије

ЕВО РЕШЕЊА: Овако се уклањају системске апликације са паметних телефона

Пун вам је телефон апликација које не користите а не можете да их деинсталирате? То заиста може бити јако незгодно, нарочито ако имате мало меморије, а немате меморијску картицу.
Паметни телефон (Фото: flickr.com/68532869@N08)

Паметни телефон (Фото: flickr.com/68532869@N08)

На мобилним уређајима постоје системски уграђене апликације, и њих заиста не можете деинсталирати. Све оне које сте ви инсталирали путем гугл продавнице – врло лако можете деинсталирати. Али, и за системске апликације постоји решење. Најпре треба отићи на подешавања (settings), па одабрати опцију меморија (memory или storage). Добијете отприлике овакав прозор: deinstal1 Овде је приказано заузеће меморије. (Ако имате уграђену меморијску картицу, њено заузеће биће приказано испод унутрашње меморије, на сличан начин). Код неких уређаја постоји опција Коришћени простор, па унутар ње апликације. Потребно је одабрати опцију Апликације (подаци апликација и медијски садржај) (Apps (app data & media content)). Добија се отприлике следећи изглед прозора: deinstal2 На овом прозору има неколико „картица“, ако није одабрана картица "СВЕ", треба је одабрати. У списку апликација пронађите апликацију коју желите да деинсталирате. Кликните на њу. Добијате следећи прозор: deinstal3 За системске апликације нуде се три могућности:
  • принудно заустави – ако из било ког разлога желите да је зауставите (ово је слично као убијање процеса на рачунару)
  • деинсталирај ажурирања – враћа апликацију на фабричка подешавања
  • онемогући – ово је она опција која вам треба. На овај начин апликација се враћа на фабричка подешавања, обришу се сви подаци (тако да се простор са 120MB смањи на неколико MB), и оно што је још важније – ова апликација се више не приказује у списку инсталираних апликација на вашем мобилном уређају!
Код неких апликација нуди се могућност да бирате да ли да се приказују обавештења о онемогућеним апликацијама или не. Препоручијемо искључивање ове могућности. Уколико имате меморијску картицу код неких апликација нуди вам се могућност да апликацију пребаците на картицу. Можда је боље приликом инсталације, ако постоји могућност, одаберите да се покреће са картице. На тај начин се смањује заузеће унутрашње меморије (и убрзава рад уређаја), али се смањује простор на картици за слике, музику…
Прочитајте још:
Извор: Рачунари и програмирање

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА