Најновије

ОДЛУЧЕНО: Србија дигла војску и полицију у стање пуне приправности

БЕОГРАД - Све полицијске и безбедносне службе су у пуној приправности, изјавио је министар правде и члан Бироа за координацију безбедносних служби Никола Селаковић.
Букти мигрантска криза (Фото: Јутјуб)

Букти мигрантска криза (Фото: Јутјуб)

Селаковић је после састанка Бироа рекао за ТВ Б92 да је предложено председнику Србије Томиславу Николићу да сазове седницу Савета за националну безбедност. Такође, договорено је да се Хашком трибуналу благовремено одговори на захтеве који су упућени Влади Србије. Трећи закључак са састанка, рекао је Селаковић, јесте да су све полицијске и безбедносне службе у пуној приправности у вези са мигрантском кризом. Када је у питању погибија двоје радника Амбасаде Србије у Либији недвосмсилено је утврђено да су страдали од детонације. Обдукцијом је недвосмислено утврђено да њихова тела нису претрпела тортуру, закључио је Селаковић. Раније су медији објавили да је могуће подизање војске на ниво пуне приправности због ескалације мигрантске кризе, а јуче је премијер Вучић најавио ванредну седницу Бироа за координацију служби безбедности за данас. Дачић апелује у Бечу Шеф српске дипломатије Ивица Дачић заложио се данас у Бечу за јединствен став ЕУ у решавању избегличке кризе и оценио да је "једино одрживо решење да се мигранти и избеглице задрже што ближе њиховој земљи порекла". "На тај начин би се растеретила и Грчка, која трпи заиста енорман притисак, али и омогућило њихово брже враћање и ангажовање на обнови, кад дође до прекида ратних дејстава", рекао је Дачић на конференцији "Заједничко управљање миграцијама" на којој су се окупили министри спољних и унутрашњих послова земаља дуж балканске избегличке руте али и Албаније, БиХ, Бугарске, Црне Горе и тзв. Косова.
Прочитајте још:Стефановић: Не остављајмо Грчку на цедилуИПАК НАТО ЛОБИСТА: Погледајте какав су „селфи“ одрадили Шормаз и Милићева! (ФОТО)
Извор: rs.sputniknews.com / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА