Najnovije

ODLUČENO: Srbija digla vojsku i policiju u stanje pune pripravnosti

BEOGRAD - Sve policijske i bezbednosne službe su u punoj pripravnosti, izjavio je ministar pravde i član Biroa za koordinaciju bezbednosnih službi Nikola Selaković.
Bukti migrantska kriza (Foto: Jutjub)

Bukti migrantska kriza (Foto: Jutjub)

Selaković je posle sastanka Biroa rekao za TV B92 da je predloženo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da sazove sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost. Takođe, dogovoreno je da se Haškom tribunalu blagovremeno odgovori na zahteve koji su upućeni Vladi Srbije. Treći zaključak sa sastanka, rekao je Selaković, jeste da su sve policijske i bezbednosne službe u punoj pripravnosti u vezi sa migrantskom krizom. Kada je u pitanju pogibija dvoje radnika Ambasade Srbije u Libiji nedvosmsileno je utvrđeno da su stradali od detonacije. Obdukcijom je nedvosmisleno utvrđeno da njihova tela nisu pretrpela torturu, zaključio je Selaković. Ranije su mediji objavili da je moguće podizanje vojske na nivo pune pripravnosti zbog eskalacije migrantske krize, a juče je premijer Vučić najavio vanrednu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti za danas. Dačić apeluje u Beču Šef srpske diplomatije Ivica Dačić založio se danas u Beču za jedinstven stav EU u rešavanju izbegličke krize i ocenio da je "jedino održivo rešenje da se migranti i izbeglice zadrže što bliže njihovoj zemlji porekla". "Na taj način bi se rasteretila i Grčka, koja trpi zaista enorman pritisak, ali i omogućilo njihovo brže vraćanje i angažovanje na obnovi, kad dođe do prekida ratnih dejstava", rekao je Dačić na konferenciji "Zajedničko upravljanje migracijama" na kojoj su se okupili ministri spoljnih i unutrašnjih poslova zemalja duž balkanske izbegličke rute ali i Albanije, BiH, Bugarske, Crne Gore i tzv. Kosova.
Pročitajte još:Stefanović: Ne ostavljajmo Grčku na cediluIPAK NATO LOBISTA: Pogledajte kakav su „selfi“ odradili Šormaz i Milićeva! (FOTO)
Izvor: rs.sputniknews.com / Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA