Најновије

ДОДИК: Набеђени "натовци" и набеђени "европејци"

БЕОГРАД - Милорад Додик, председник Републике Српске, у интервјуу за Спутњик, оштро је иступио против заговарања чланства Србије у НАТО алијанси, истичући да су "ти набеђени натовци и набеђени европејци по сваку цену, опаснији за Србију него било какав други процес".
Милорад Додик (Фото: ЈуТјуб)

Милорад Додик (Фото: ЈуТјуб)

Преносимо део интервјуа: Тема односа са НАТО-ом је данас веома актуелна и у Србији — поводом давања дипломатског статуса Алијанси друштво се поделило, једни су за, а други против, што је сасвим легитимно, али на чудан начин се појављује теза да Русија врши некакав притисак на Србију, као да је Русија кренула да нас окупира, између осталог, и Спутњиком?! — Ти србијански, набеђени натовци и набеђени европејци по сваку цену, опаснији су за Србију него било какав други процес. По сваку цену прихватати све што долази из НАТО-а и са Запада апсолутно је неприхватљива ствар, треба да будете рационални. Не можемо ни ми, ни Србија, игнорисати чињеницу да постоји НАТО. НАТО постоји. Ми смо то осетили, и Србија и Република Српска су то осетиле. Веома добро знамо шта је то. Али како је могуће да ти пронатовци овде у Србији, у Београду, или било где, забораве та бомбардовања? Да можда не мисле и даље да су били у праву? Да немају ни мало осећаја? Кажу да смо их изазвали, да нисмо били довољно добри. — Њих више боли то да погине неки НАТО-ов војник него што су демаскирани кад је, рецимо, бомбардован Алексинац, кад су побијени људи на РТС-у. Доста је тога, Србија као друштво и Срби као народ морају да се обрачунају са таквим ставовима. Друга је ствар шта морате као политичар и као државник да учините, то је једна ствар, али креирање такве негативне позиције према Русији, само зато што неко мисли да је исправно да будемо беспоговорни послушник НАТО-а и Запада, то је заиста за Србију најгора могућа понуда.
Прочитајте још:К’О БРАТ БРАТУ – САВЕТ О НАТ’У: Милићева шаље поруке Тадићу, Пајтићу и ЈовановићуНОВИ ДОС БЕЗ СТАРОГ ДОСОВЦА: Живковића нико ништа не пита!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА