Najnovije

DODIK: Nabeđeni "natovci" i nabeđeni "evropejci"

BEOGRAD - Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, u intervjuu za Sputnjik, oštro je istupio protiv zagovaranja članstva Srbije u NATO alijansi, ističući da su "ti nabeđeni natovci i nabeđeni evropejci po svaku cenu, opasniji za Srbiju nego bilo kakav drugi proces".
Milorad Dodik (Foto: JuTjub)

Milorad Dodik (Foto: JuTjub)

Prenosimo deo intervjua: Tema odnosa sa NATO-om je danas veoma aktuelna i u Srbiji — povodom davanja diplomatskog statusa Alijansi društvo se podelilo, jedni su za, a drugi protiv, što je sasvim legitimno, ali na čudan način se pojavljuje teza da Rusija vrši nekakav pritisak na Srbiju, kao da je Rusija krenula da nas okupira, između ostalog, i Sputnjikom?! — Ti srbijanski, nabeđeni natovci i nabeđeni evropejci po svaku cenu, opasniji su za Srbiju nego bilo kakav drugi proces. Po svaku cenu prihvatati sve što dolazi iz NATO-a i sa Zapada apsolutno je neprihvatljiva stvar, treba da budete racionalni. Ne možemo ni mi, ni Srbija, ignorisati činjenicu da postoji NATO. NATO postoji. Mi smo to osetili, i Srbija i Republika Srpska su to osetile. Veoma dobro znamo šta je to. Ali kako je moguće da ti pronatovci ovde u Srbiji, u Beogradu, ili bilo gde, zaborave ta bombardovanja? Da možda ne misle i dalje da su bili u pravu? Da nemaju ni malo osećaja? Kažu da smo ih izazvali, da nismo bili dovoljno dobri. — NJih više boli to da pogine neki NATO-ov vojnik nego što su demaskirani kad je, recimo, bombardovan Aleksinac, kad su pobijeni ljudi na RTS-u. Dosta je toga, Srbija kao društvo i Srbi kao narod moraju da se obračunaju sa takvim stavovima. Druga je stvar šta morate kao političar i kao državnik da učinite, to je jedna stvar, ali kreiranje takve negativne pozicije prema Rusiji, samo zato što neko misli da je ispravno da budemo bespogovorni poslušnik NATO-a i Zapada, to je zaista za Srbiju najgora moguća ponuda.
Pročitajte još:K’O BRAT BRATU – SAVET O NAT’U: Milićeva šalje poruke Tadiću, Pajtiću i JovanovićuNOVI DOS BEZ STAROG DOSOVCA: Živkovića niko ništa ne pita!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA