Најновије

НЕМА ЗАВЕРЕ ПРОТИВ СРБИЈЕ: Европска комисија одговорила Вучићевићу

Европска комисија је саопштила да су у потпуности без основа наводи главног и одговорног уредника листа Информер Драгана Ј. Вучићевића у којим он оптужује ЕУ и САД за заверу.

Вучићевић ударио на Европу (Илустрација: Правда)

"Ове оптужбе су потпуно без основа и уверени смо да су власти у Србији врло свесне тога", наводи се у писаној изјави коју је портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчић доставила Танјугу. У саопштењу Европске комисије наводи се да је Унија чврсто и безрезервно посвећена европској перспективи Србије. Истовремено, подсећа се да је ЕУ и највећи давалац финансијске помоћи Србији. 
"И то се првенствено односи на владу Србије и одвија се потпуно транспарентно", пише у саопштењу Европске комисије. Поред подсећања да је ЕУ главни трговински и инвестициони партнер Србије, у Европској комисији наглашавају да "европске институције континуирано пружају подршку Србији на њеном европском путу, при чму делегација ЕУ у Београду има централну улогу. Ми дајемо похвале тамо где је то заслужено, а критични смо, као што би сви пријатељи и требало да буду, тамо где то морамо. ЕУ ће наставити да заступа демократски и економски развој као и владавину права како у Србији тако и на сваком другом месту", пише у изјави коју је Коцијанчић доставила агенцији.
Драган Ј Вучићевић данас је у јавност изашао са наводима да поседује конкретне доказе о томе да су амбасадори земаља ЕУ и САД у Београду умешани у покушај радикализације протеста "Не да(ви)мо Београд" и "Подржи РТВ". Њихов циљ, према Вучићевићевим речима, јесте радикализација ових протеста, сукоби на улицама, као и да Србија доживи неку врсту обојене револуције. "Ова држава почиње да функционише као јака држава. Међутим, поред судске, законодавне и извршне власти, овде неко покушава да уведе и амбасадорску власт. Та власт је моћнија много више него што мислимо", нагласио је Вучићевић за телевизију Пинк. 
Информер, лист чији је Вучићевић уредник, данас је објавио текст под насловом "Креће убијање Вучића" у којем се тврди да Давенпорт и Скот желе да дестабилизују власт лидера СНС-а Александра Вучића и да рачунају на помоћ многих јавних личности. Дневник помиње у том контексту сатиричара Зорана Кесића, програмског директора Транспарентности Србија Немању Ненадића, глумце Бранислава и Сергеја Трифуновића, новинарке Тамару Скроззу и Антонелу Риху, председника Независног удружења новинара Србије Вукашина Обрадовића, директора Фондације "Славко Ћурувија" Илира Гашија и оснивачицу Центра за културну деконтаминацију Борку Павићевић. Полемику о напису овог листа водиле су данас Српска напредна странка и ДС, а опширније о томе можете да прочитате ОВДЕ
Реаговао је и заштитник грађана Саша Јанковић који је рекао да би државни органи требало да се ограде од писања листа "Информер" о амбасадорима САД и ЕУ Кајлу Скоту и Мајкла Давенпорту. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА