Najnovije

NEMA ZAVERE PROTIV SRBIJE: Evropska komisija odgovorila Vučićeviću

Evropska komisija je saopštila da su u potpunosti bez osnova navodi glavnog i odgovornog urednika lista Informer Dragana J. Vučićevića u kojim on optužuje EU i SAD za zaveru.

Vučićević udario na Evropu (Ilustracija: Pravda)

"Ove optužbe su potpuno bez osnova i uvereni smo da su vlasti u Srbiji vrlo svesne toga", navodi se u pisanoj izjavi koju je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić dostavila Tanjugu. U saopštenju Evropske komisije navodi se da je Unija čvrsto i bezrezervno posvećena evropskoj perspektivi Srbije. Istovremeno, podseća se da je EU i najveći davalac finansijske pomoći Srbiji. 
"I to se prvenstveno odnosi na vladu Srbije i odvija se potpuno transparentno", piše u saopštenju Evropske komisije. Pored podsećanja da je EU glavni trgovinski i investicioni partner Srbije, u Evropskoj komisiji naglašavaju da "evropske institucije kontinuirano pružaju podršku Srbiji na njenom evropskom putu, pri čmu delegacija EU u Beogradu ima centralnu ulogu. Mi dajemo pohvale tamo gde je to zasluženo, a kritični smo, kao što bi svi prijatelji i trebalo da budu, tamo gde to moramo. EU će nastaviti da zastupa demokratski i ekonomski razvoj kao i vladavinu prava kako u Srbiji tako i na svakom drugom mestu", piše u izjavi koju je Kocijančić dostavila agenciji.
Dragan J Vučićević danas je u javnost izašao sa navodima da poseduje konkretne dokaze o tome da su ambasadori zemalja EU i SAD u Beogradu umešani u pokušaj radikalizacije protesta "Ne da(vi)mo Beograd" i "Podrži RTV". NJihov cilj, prema Vučićevićevim rečima, jeste radikalizacija ovih protesta, sukobi na ulicama, kao i da Srbija doživi neku vrstu obojene revolucije. "Ova država počinje da funkcioniše kao jaka država. Međutim, pored sudske, zakonodavne i izvršne vlasti, ovde neko pokušava da uvede i ambasadorsku vlast. Ta vlast je moćnija mnogo više nego što mislimo", naglasio je Vučićević za televiziju Pink. 
Informer, list čiji je Vučićević urednik, danas je objavio tekst pod naslovom "Kreće ubijanje Vučića" u kojem se tvrdi da Davenport i Skot žele da destabilizuju vlast lidera SNS-a Aleksandra Vučića i da računaju na pomoć mnogih javnih ličnosti. Dnevnik pominje u tom kontekstu satiričara Zorana Kesića, programskog direktora Transparentnosti Srbija Nemanju Nenadića, glumce Branislava i Sergeja Trifunovića, novinarke Tamaru Skrozzu i Antonelu Rihu, predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašina Obradovića, direktora Fondacije "Slavko Ćuruvija" Ilira Gašija i osnivačicu Centra za kulturnu dekontaminaciju Borku Pavićević. Polemiku o napisu ovog lista vodile su danas Srpska napredna stranka i DS, a opširnije o tome možete da pročitate OVDE
Reagovao je i zaštitnik građana Saša Janković koji je rekao da bi državni organi trebalo da se ograde od pisanja lista "Informer" o ambasadorima SAD i EU Kajlu Skotu i Majkla Davenportu. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA