Најновије

Ово су 4 највећа отрова за тело

Доносимо вам причу о четири велика извора "токсина" у нашем животу које морамо да избегнемо или регулишемо, јер у супротном, узрокују здравствене проблеме.

Без редовног сна нема здравог организма (Фото: pixabay)

Токсини су део свакодневног живота и не можемо побећи од њих. Налазе се свуда око нас, у ваздуху, води, храни, али и у нашем телу. Морамо да се потрудимо да их избегнемо....

1. Недостатак сна

Потребан нам је квалитетан сан како би тело несметано проводило своје унутрашње процесе детоксикације. Стручњаци препоручају осам сати сна сваку ноћ. Ако имате проблема са спавањем, покушајте да мало стабилизујете свој ритам - сваки дан у исто време идите у кревет. Недостатак сна лоше ће деловати на ваше здравље.

2. Готова храна

Када се уморни враћамо с посла, понекад је најлакше отићи у продавницу и купити већ скувану храну. Међутим, унос готове хране у тело требало би да буде минималан и требало би да избегавамо често конзумирање таквих јела јер не садрже потребне нутријенте и често су пуни нездравих масти, шећера и токсина.

3. "Неуредна" прошлост

Ако сте дуго времена пушили, конзумирали брзу храну или пили веће количине алкохола, то оставља дугорочне последице на ваше здравље. Чак и када се решимо тих порока, тело их памти. Када је наш организам преоптерећен токсинима, мора пронаћи место на којем ће их "складиштити" и углавном их оставља у масно ткиво. Зато доктори препоручују да барем једном годишње направите мали програм детоксикације у којем ћете елиминисати "скривене" токсине.

4. Производи за чишћење

Желимо чист дом без бактерија па често узимамо разна средства за чишћење која у себи садрже хемикалије и иако добро испуњавају своју сврху, заправо нису добри за здравље ако их користимо неправилно. Приликом чишћења заштитите руке гуменим рукавицама, а уколико на производу пише да заштитите и дисајне путеве, обавезно то учините.
Извор: vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА