Најновије

Нова странка прозива Еулекс: Докажите се тако што ћете Ивановићу омогућити да се брани са слободе!

БЕОГРАД – Нова странка изражава најдубљу солидарност са лидером Грађанске иницијативе СДП Оливером Ивановићем који је јуче отпочео штрајк глађу у затвору у Косовској Митровици и апелује на надлежне институције да му се што хитније омогући одбрана са слободе.
Бране Ивановића! (Фото: Нова странка)

Бране Ивановића! (Фото: Нова странка)

Верујемо да Ивановићева одлука да отпочне штрајк глађу јесте драстичан, али оправдан одговор на очигледно кршење основних људских права које се над њим спроводи, каже се у саопштењу Нове странке. Сматрамо да последња одлука о још једном продужењу притвора, након више од 550 дана, доводи у питање интегритет правосудних институција, те подгрева сумњу да је цео досадашњи процес израз правничке и политизоване лакрдије. Нова странка апелује на Еулекс, међународне и косовске институције да своју прокламовану опредељеност за владавину права потврде тиме што ће Ивановићу омогућити да се брани са слободе.
Прочитајте још:ЖАЛОСНИ И ТУЖНИ: Амбасаде тврде да су „поштовале“ Дан жалости 5. августаИринеј: Тражићемо помоћ Ватикана – без обзира на „суперправославце“!
НС каже и да је разочарана, како наводи, индифирентним односом Владе Србије и тражи од ње да свој ауторитет у међународној заједници, на који се константно позива, употреби у инсистирању на укидању притвора Оливеру Ивановићу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА