Најновије

ЧЕПУРИН: Америка ће се издувати као балон, а Русија уздићи као феникс

Последњих година свет се радикално мења. Деведесетих је престао да буде биполаран и постао једнополаран - амерички - изјавио је данас амбасадор Русије Александар Чепурин.

Александар Чепурин (Фото: Јутјуб)

Како је истакао, Русија је спремна да сарађује са свима, али не по америчком, већ по међународном праву, и не по двоструким, већ истим аршинима.
- Чуо сам један израз, који отприлике иде овако да ће Америка да се издува као мехур, а Русија ће се уздићи као птица феникс - рекао је Чепурн на данашњем округлом столу Центра за равој међународне сарадње "Србија, НАТО, Русија - шта је српски интерес?".
Говорећи о НАТО, Чепурин је рекао да тај Пакт може да се окарактерише на два начина: "Прво, преко НАТО, САД покушава да одржи своју доминацију над светом, а друго је да јој НАТО служи да доминира над ЕУ".
Како је рекао, Русија је увек предлагала отварање система безбедности једнаког за све и додао да мисли да би за то пре свега требало да буде заинтересована Западна Европа.
- Ако неко хоће своја међународна правила, да тргује како хоће, да уводи своја правила, онда је то озбиљно питање за европске земље - рекао је руски амбасадор у Београду.
Према његовим речима, НАТО би требало да се позабави "чишћењем територија, онога што је оставио, а не да спонзорише Косово".
- Русија се сада бави уклањањем мина и остатака и то за прилично велики новац - рекао је он.
Он је рекао и да "види да има спиновања у српској штамп", али истакао да однос Русије са Србијом остаје стабилан и да наставља да се развија. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА