Најновије

ДРЕЦУН О ОТИМАЊУ ТРЕПЧЕ: Ништа се не може решити без Србије!

Председник скупштинског одобора за Косово и Метохију Милован Дрецун рекао је да проблем "Трепче" не може да се реши без Србије. Навео је да су тзв. приштинске власти покушале правним насиљем да наметну одлуку коју српски народ не прихвата уместо да тај закон буде разматран по посебној процедури, где не би било могуће надгласавање.

Милован Дрецун (Фото: РТС принтсктрин)

Сматра да ће Брисел пре или касније морати да реагује имајући у виду да је Влада послала писмо где је објаснила штетне последице одлуке о Трепчи.
"Речено је да за Владу Србије закон није обавезујући и да се не прихвата јер Трепча не може да се отима на силу", рекао је Дрецун.
Дрецун наводи да је све што се дешава са имовином "Телекома" и "Трепчом" покушај Приштине да наметне преседан јер немају ниједан доказ да су они власници имовине републиек Србије на Косову и Метохији.
Председник одбора за КиМ верује да ће ипак на дневни ред процеса нормализације односа Београда и Приштине морати да дође питање имовине с обзиром на ризик које оно носи.
Подсетио је и да је премијер обавио консултације са директором Канцеларије за КиМ Марком Ђурићем и министрима одбране и унутрашњих послова.
Дрецун је рекао да ће се о томе разговарати и на седници скупштинског одбора али, пошто је битно да на тој седници буде присутан Марко Ђурић, она ће бити заказана када буду усклађени термини. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА