Најновије

БРУКА УКРАЈИНСКЕ АРМИЈЕ: Војници у директном преносу издали војну тајну (ВИДЕО)

Украјински новинари који су пратили последња 2 дана крваве сукобе на Светлодарској дуги и хвалили успехе украјинске војске одали су војну тајну, наводи се у извештају украјинског ТВ канала ТСН.

Украјинци (Фото: Јутјуб)

Украјинска страна је покушавала сву одговорност за ескалацију сукоба на Светлодарској дуги (околина Дебаљцева) да пребаци на Народну милицију ЛНР. Команда украјинске војске је саопштила да су као резултат контраофанзиве украјинске снаге успеле да овладају позицијама које је до тад држала Народна милиција ЛНР. Међутим украјински војници који су учествовали у нападима саопштили су да су они први кренули у напад јер су мислили да ће Народна милиција да крене у офанзиву.
 У ствари испало је да су украјински новинари хвалећи успехе украјинске војске одали војну тајну. Испоставило се да су украјинске снаге прве започеле напад што се никако не уклапа у Споразум из Минска и изјаве украјинског председника Петра Порошенка о мирним намерама Кијева.
Народна милиција ЛНР саопштила је да су кијевске снаге током претходног дана 14 пута нападале позиције Народне милиције. Из правца насеља Луганское два пута су отворили минобацачку ватру на село Калиново, а из правца Светлодарска евидентиран је и артиљеријски напад на ово насеље. Такође су нападали и насеље Лозовое и Нижне Лозовое.
Извор: srb.news-front.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА