Најновије

ОВДЕ СЕ ОДЛУЧУЈЕ СИРИЈСКИ РАТ: Три турска војника мртва код Ал Баба, 11 рањено! (МАПА/ВИДЕО)

Три турска војника су погинула док је још 11 рањено у борбама против припадника ИД-а код сиријског града Ал Баба, саопштила је данас турска војска.

Турска артиљерија (Фото: ЈуТјуб)

Од почетка Ердоганове операције у Сирији животе је до сада изгубило 20 турских војника. Према извештајима са терена, турска војска и њени савезници су продрли у град и сада се воде жестоке борбе за градску болницу. Паралелно са борбама на земљи, турско ваздухопловство бомбардује сам град и његово окружење. Зеленом бојом на мапи означене су територије под контролом турске војске и њој лојалних милитаната, црвеном бојом територије под контролом владиних снага, црном бојом територије под контролом ИД-а, а жутом бојом територије под контролом курдских јединица.

Од посебне је важности чињеница да су јутрос снаге лојалне турској војсци пресекле пут између Ал Баба и Алепа. Са западне стране у град надиру милитанти подржани од стране турске војске (зелена боја), док на истоку и југу џихадисти грчевито држе своје позиције (црна боја).

Приликом неуспелог напада на једну од позиција протурских снага које учествују у операцији "Штит Еуфрата", неколицина џихадиста је ликвидирана, а заплењена им је одређена количина војне технике. Како џихадисти врбују децу за своје циљеве погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА