Најновије

Вучић: Није ово партијска држава

Премијер Александар Вучић поручио је да ниједна партија не може да својата заслуге за нове објекте и инвестиције које значе напредак, јер заслуге, истакао је, припадају грађанима и држави,који не могу да трпе сујете политичких лидера.
Александар Вучић (Фото: јутјуб)

Александар Вучић (Фото: јутјуб)

„Имам поруку за све оне који би политички да се боре, и око “Геокса”, и ауто-пута који смо изградили и који и даље градимо, за оне који другима не опраштају оно што су себи одавно опростили, да ово није фабрика за коју су заслужни ни напредњаци, ни социјалисти, ни демократе, нити било ко други”, рекао је премијер по отварању фабрике “Геокс” у Врању. „За ову, али и друге фабрике, које ће бити отворене, заслужан је вредни народ Врања и Пчињског округа”, рекао је. „Држава је ту да помогне, зато и постоји, ви сте је створили и обавезна је да вам стоји на услузи”, рекао је Вучић и нагласио: „А, та држава није држава политичких партија, нити може да трпи сујете малих, или нешто мање малих, политичких лидера. Држава је ту због целог нашег народа, и свих наших грађана и тако ће се понашати убудуће”, закључио је премијер. Он је приметио да су на отварању “Геокса” изгледа функционери партија, те да зато нико не може да поздрави те његове речи, а функционерима из владе је, приметио је, то и најтеже. Премијер је рекао да је дошло време да Србија промени однос према најсиромашнијем делу народа, да ће вредни Врањанци сада имати сигуран и добар посао, те да је то доказ да се марљив рад исплати. Према његовим речима, потребно је време да се постигне све што влада планира: „Не мењају се ствари у државама, бар не на боље, брзином којом су неки раскрчмили и уништили готово све. Али, можемо да мењамо брже од очекиваног, лењог и неангажваног приступа, који смо до сада имали”, приметио је. Он је истакао да ће влада давати више онима који улажу свој новац у општине у Пчињском, Јабланичком, Пиротском, Нишавском и Топличком округу. „Ту политику влада ће наставити, јер жели да имате будућност, а не да размишљате како ћете да одете у Београд или бели свет да бисте преживели”, обећао је премијер. „Градићемо и даље инфраструктуру у овим општинама, влада ће и даље помагати долазак страних инвестирора, а деца ће имати будућност”, поручио је премијер, захваливши италијанском амбасадору Ђузепе Манцеу, али пре свега компанији Геокс, која је решила да овако велику и значајну фабрику гради у Врању. „Влада ће помоћи јачање приватног сектора”, посебно је истакао премијер, и додао да је Влада Србије сада оставила више новца у буyету управо за приватни сектор.

Нових 1.250 радних места

Отварајући нову фабрику, у којој ће бити посла за 1.250 радника, премијер је у обраћању радницима навео да је једног од њих, Александра, питао може ли да стоји цео радни дан, а овај му, пола у шали, пола у збиљи, одговорио да може, „јер је добио нове ципеле”. „Никада му ноге нису биле проблем, већ посао да добије, и сигурност у себе, да добије те ципеле и обезбеди још много ципела и себи и породици”, приметио је Вучић додајући да много тога сада зависи само од Врањанаца, посебно од радника “Геокса”. Јер, како је приметио, каду буду шетали светским метрополама, видеће у излозима својих руку дело.

Дачић: Очекујем владу у истом саставу

Први потпредседник Владе и лидер СПС Ивица Дачић убеђен је да ће листе око СНС и СПС на предстојећим парламентарним изборима освојити више од 60 одсто гласова и да ће влада наставити да ради у актуелном саставу. Дачић је новинарима после отварања фабрике “Геокс” у Врању, рекао да би било неодговорно за грађане да СНС или СПС прави било какве договоре са неким странкама из опозиције. „Било би неодговорно да правимо договоре са странкама које представљају манекене пропале политике у лику неког новог ДОС-а или са странкама које су промотери опасне политике у виду десничарксих странака”, рекао је Дачић који је истакао да је са напредњацима имао коректне односе.
Прочитајте још:ЗЛОЧИНАЦ: Тачи се хвали посетом САД, а амерички медији га називају трговцем органимаМајкл Давенпорт: Надам се да Русија неће подривати европски пут СрбијеШЕШЕЉ УТВРДИО РАЗЛИКУ: Вучић се нећка да ме испоручи Хагу и уведе санкције Русији, Тадић и Пајтић не би оклевали
Извор: Дневник

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА