Најновије

ЗАСТРАШУЈУЋИ ПОДАЦИ АМЕРИЧКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА: Исламска држава намерава да употреби хемијско оружје против САД!

Америчка обавештајна служба има податке да Исламска држава намерава да употреби хемијско оружје против САД, изјавио је у петак директор те службе Џејмс Клепер.
Исламска држава намерава да употреби хемијско оружје против САД (Фото: Јутјуб)

Исламска држава намерава да употреби хемијско оружје против САД (Фото: Јутјуб)

- Очигледно је да Исламска држава намерава да развије своје могућности на плану хемијског оружја. Ми смо веома узнемирени због тога што постоје подаци да жели да искористи хемијско оружје против нас - изјавио је Клепер на Међународној конференцији о безбедности у Минхену. Директор ЦИА Џон Бренан раније је саопштио да би терористи Исламске државе могли да покушају да извезу хемијско оружје изван граница Сирије и Ирака. Он је потврдио да су терористи неколико пута употребили отровне супстанце и да су способни самостално да производе хлор и иперит. Кеплер је, такође, рекао да се више од 38.000 страних бораца упутило се у Сирију од 2012. године, пише Спутник. - Најмање 38.200 страних бораца, укључујући 6.900 из западних земаља, упутило се у Сирију од почетка сукоба 2012. године - рекао је Клепер. Према његовим речима, они су се упутили из најмање 120 земаља.
Прочитајте још:УКЛОНИЋЕМО АСАДА: Саудијци сигурни у војну победу у СиријиЛавров: Војске САД и Русије треба да сарађујуРуска армија увежбавала одбијање масовних ракетних и авио-удара по Криму
Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА