Najnovije

ZASTRAŠUJUĆI PODACI AMERIČKIH OBAVEŠTAJACA: Islamska država namerava da upotrebi hemijsko oružje protiv SAD!

Američka obaveštajna služba ima podatke da Islamska država namerava da upotrebi hemijsko oružje protiv SAD, izjavio je u petak direktor te službe DŽejms Kleper.
Islamska država namerava da upotrebi hemijsko oružje protiv SAD (Foto: Jutjub)

Islamska država namerava da upotrebi hemijsko oružje protiv SAD (Foto: Jutjub)

- Očigledno je da Islamska država namerava da razvije svoje mogućnosti na planu hemijskog oružja. Mi smo veoma uznemireni zbog toga što postoje podaci da želi da iskoristi hemijsko oružje protiv nas - izjavio je Kleper na Međunarodnoj konferenciji o bezbednosti u Minhenu. Direktor CIA DŽon Brenan ranije je saopštio da bi teroristi Islamske države mogli da pokušaju da izvezu hemijsko oružje izvan granica Sirije i Iraka. On je potvrdio da su teroristi nekoliko puta upotrebili otrovne supstance i da su sposobni samostalno da proizvode hlor i iperit. Kepler je, takođe, rekao da se više od 38.000 stranih boraca uputilo se u Siriju od 2012. godine, piše Sputnik. - Najmanje 38.200 stranih boraca, uključujući 6.900 iz zapadnih zemalja, uputilo se u Siriju od početka sukoba 2012. godine - rekao je Kleper. Prema njegovim rečima, oni su se uputili iz najmanje 120 zemalja.
Pročitajte još:UKLONIĆEMO ASADA: Saudijci sigurni u vojnu pobedu u SirijiLavrov: Vojske SAD i Rusije treba da sarađujuRuska armija uvežbavala odbijanje masovnih raketnih i avio-udara po Krimu
Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA