Најновије

ПАЖЊА: Дуго седење је опасно по живот!

Ако десет и више сати дневно проведете у седећем положају, живот вам је за 40 посто угроженији него онима који се више крећу, закључили су истраживачи из Аустралије, на основу анализе 222.000 људи, старијих од 45 година.
Седење је опасно (Фото: Pixabay)

Седење је опасно (Фото: Pixabay)

- Просечна одрасла особа проводи 90 одсто слободног времена седећи, а највећи ризик по здравље има предуго гледање телевизије у том положају - каже ауторка студије Хајд ван дер Плоег са Универзитета у Сиднеју. - Како људи углавном морају дуго да седе на послу, требало би да после посла што више стоје, да се шетају или баве било чиме за шта је нужно кретање - каже др Сузан Штајнбаум. Стручњаци препоручују да у току дана, па и радног времена, пронађете активности којима ћете "пресећи" дуго седење. Прошетајте до оближњег парка, телефонски разговор обавите док ходате до продавнице, позовите колеге да заједно изађете на паузу... Увек постоји начин да угодите свом телу, само је потребна воља.
Прочитајте још:Грешке у сексу због којих се оне неће вратити у ваш креветНећете веровати: Ставите ово у пупак и гледајте шта ће се десити
Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА