Најновије

ПОХАПШЕНИ ПАОРИ: Узурпација земљишта или нова намештаљка? (ВИДЕО)

Суд за прекршаје у Апатину изрекао је пресуде ухапшеним пољопривредницима у атару села Гаково Њих петорица је осуђено на 30 дана затвора.

Хапшење паора (Фото: принтскрин)

Ослобођен је само Санел Грабовица, речено је агенцији у суду, преноси Б92. Шесторо пољопривредника из Гакова јуче је ухапшено у атару тог села под оптужбом да су напали трактористу који је покушао да узоре једну парцелу, на којој су они протестовали због узурпације земљишта у општини Сомбор. Они тврде да је узурпирано око 5.000 хектара земље. Током прошле ноћи пољопривредници су скоро девет сати саслушавани у Суду за прекршаје у Апатину. Они су протестовали и због Закључка Владе Србије од 11. марта, којим је локалним самоуправама препоручено да размотре могућност да се пољопривредницима који користе земљиште без правног основа (узурпација), дозволи да пријаве површину земље коју користе. Окупљене пољопривреднике испред суда у Апатину обишао је ноћас потпредседник Покрајинске владе Мирослав Васин и секретар Бранислав Бугарски. Министар Небојша Стефановић изјавио је да такозвани "паори" који су ухапшени немају никакво пољопривредно газдинство, али да имају велики број кривичних дела. Стефановић је коментаришући наводе да је јуче ухапшено шест пољопривредника у општини Сомбор који су наводно чували државну парцелу, рекао да су "они све, само да нису паори". Он је рекао новинарима у Београду и да је око тог случаја било доста конфузије у јавности и да је за МУП битно да се обезбеди потпуно поштовање закона. "Не могу се људи окупљати и тући друге људе, а онда тврдити да се ништа није десило и то зато што се њима учинило да је то праведно и да је то у реду, јер то напросто није по закону", рекао је Стефановић после трибине "Превенција од дигиталног насиља и сајбер злостављања" у Београду. Стефановић је рекао и да "нема смисла да се случај (у Гакову) политизује" а упозорио је све да не узимају закон у своје руке јер постоје судови и тужилаштва. Погледајте снимак хапшења и поруку коју су послали при уласку у марицу:
Svašta sam snimala, svakakve priče radila, ali da mi je neko rekao da ću ikada snimati hapšenje paora, zbog toga što hoć... Posted by Sanja Ignjatovic Eker on субота 19. март 2016.
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА