Najnovije

POHAPŠENI PAORI: Uzurpacija zemljišta ili nova nameštaljka? (VIDEO)

Sud za prekršaje u Apatinu izrekao je presude uhapšenim poljoprivrednicima u ataru sela Gakovo NJih petorica je osuđeno na 30 dana zatvora.

Hapšenje paora (Foto: printskrin)

Oslobođen je samo Sanel Grabovica, rečeno je agenciji u sudu, prenosi B92. Šestoro poljoprivrednika iz Gakova juče je uhapšeno u ataru tog sela pod optužbom da su napali traktoristu koji je pokušao da uzore jednu parcelu, na kojoj su oni protestovali zbog uzurpacije zemljišta u opštini Sombor. Oni tvrde da je uzurpirano oko 5.000 hektara zemlje. Tokom prošle noći poljoprivrednici su skoro devet sati saslušavani u Sudu za prekršaje u Apatinu. Oni su protestovali i zbog Zaključka Vlade Srbije od 11. marta, kojim je lokalnim samoupravama preporučeno da razmotre mogućnost da se poljoprivrednicima koji koriste zemljište bez pravnog osnova (uzurpacija), dozvoli da prijave površinu zemlje koju koriste. Okupljene poljoprivrednike ispred suda u Apatinu obišao je noćas potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin i sekretar Branislav Bugarski. Ministar Nebojša Stefanović izjavio je da takozvani "paori" koji su uhapšeni nemaju nikakvo poljoprivredno gazdinstvo, ali da imaju veliki broj krivičnih dela. Stefanović je komentarišući navode da je juče uhapšeno šest poljoprivrednika u opštini Sombor koji su navodno čuvali državnu parcelu, rekao da su "oni sve, samo da nisu paori". On je rekao novinarima u Beogradu i da je oko tog slučaja bilo dosta konfuzije u javnosti i da je za MUP bitno da se obezbedi potpuno poštovanje zakona. "Ne mogu se ljudi okupljati i tući druge ljude, a onda tvrditi da se ništa nije desilo i to zato što se njima učinilo da je to pravedno i da je to u redu, jer to naprosto nije po zakonu", rekao je Stefanović posle tribine "Prevencija od digitalnog nasilja i sajber zlostavljanja" u Beogradu. Stefanović je rekao i da "nema smisla da se slučaj (u Gakovu) politizuje" a upozorio je sve da ne uzimaju zakon u svoje ruke jer postoje sudovi i tužilaštva. Pogledajte snimak hapšenja i poruku koju su poslali pri ulasku u maricu:
Svašta sam snimala, svakakve priče radila, ali da mi je neko rekao da ću ikada snimati hapšenje paora, zbog toga što hoć... Posted by Sanja Ignjatovic Eker on subota 19. mart 2016.
Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA