Најновије

Шојгу: А сад ћемо да убијамо терористе економски

"Руски војници у Сирији сада су фокусирани на политичко решавање кризе и испоруку хуманитарне помоћи, али ће наставити да уништавају финансијску базу терориста", рекао је данас руски министар одбране Сергеј Шојгу.

Шојгу (Фото: Министарство одбране Русије)

- Већ смо испоручили преко 700 тона хране, лекова и потрепштина у Сирију - рекао је Шојгу на петој Московској међународној безбедносној конференцији, преносе агенције.
Он је додао да руски војници планирају да непрекидно уништавају економску базу Исламске државе, пошто је кријумчарење нафте главни извор њихових прихода.
- У Сирији је нанет тежак ударац терористима. Умањена је њихова војна, материјална, техничка и финансијска структура, а њихови кампови за обуку и складишта муниције су уништени - рекао је Шојгу.
Министар одбране Русије подсетио је да је сиријска армија ослободила 500 насеља и преко 10.000 квадратних километара територије уз подршку руске авијације.
Шојгу је позитивно оценио сарадњу са САД-ом у Сирији, али је рекао да Москва и Вашингтон треба да сарађују још више у борби против тероризма. Он је нагласио да Русија и САД, као стални чланови Савета безбједности УН, имају "посебну одговорност за одржавање универзалног мира".
Шојгу је подсетио да Запад често повезује пружање помоћи своје коалиције Русији са оставком сиријског председника Башара ал Асада.
- Тешко је поверовати у те "добре намере". Поставља се питање ко их је спречио да обнове мир и ред у Ираку и Либији после свргавања Садама Хусеина и Моамера Гадафија - рекао је руски министар одбране, а преносе агенције.
Извор: vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА