Најновије

БОРБА ЗА ЛИДЕРА: ДС Шутановац хоће да сруши Пајтића!

У Демократској странци већ је почела борба за превласт унутар партије. Међу првима који је себе понудио за будућег лидера је Драган Шутановац.

Шутановац (Фото: Јутјуб)

Док још нису познати ни резултати парламентарних избора у Србији, међу демократама траје унутарстраначки обрачун ко би могао да замени Бојана Пајтића на челу странке.
По статуту Демократске странке обавеза је да у наредних шест месеци, почев од 24. априла када су одржани републички и локални избори, и демократе бирају између себе ново руководство.
Шутановац, који неће бити посланик у овом сазиву парламента, није губио време и почео је да окупља одборе ДС како би придобио подршку. Према сазнањима “Блица”, он је већ понудио потпредседничка места појединим функционерима ДС. - Шутановац се представља као једини прави представник и наследник политике ДС и већ нуди функције, и то Душану Милисављевићу, Наташи Вучковић, Мирославу Васину и Беби Балашевић. Међутим, засад није било позитивних одговора. Председник Извршног одбора би био Радослав Милојичић Кена - каже саговорник “Блица”. Шутановцу засад нико из садашњег руководства ДС није отворено замерио на кампањи коју води, али јесте поменут на Председништву ДС које је одржано прексиноћ. - Још нису ни пребројани сви гласови са републичких и локалних избора, а већ је отпочело растурање странке. На Председништву на којем се доносе одлуке битне за ДС није био присутан Радослав Милојичић Кена, који је Шутановчев шеф кампање - каже извор “Блица”. Он додаје да је Шутановац у дану када је била седница Председништва странке одржао скуп у Баточини на којем је било и двадесетак председника одбора од око 160, колико их има ДС. Међутим, није Шутановац једини који је ушао у трку. Други табор у ДС чине Бранислав Кузмановић и Горан Јешић. У овој варијанти Кузмановић види себе као лидера, а Јешић би добио Извршни одбор или неку другу високу функцију унутар странке. Овој двојици демократа се замера што су у јавности довођени у везу са разним корупционашким аферама, па је тешко очекивати да би могли да добију подршку члнаства на изборној скупштини која треба да буде одржана у наредних шест месеци.
Демократска странка тек треба да одлучи и на који начин ће се бирати нови председник. На последњим изборима када је победио Бојан Пајтић, он је најавио да ће се председник странке убудуће бирати на непосредним изборима, а то значи да сви чланови ДС имају право гласа.
Функционерима ДС који су сада ушли у трку, међутим, више одговара досадашњи начин бирања председника странке.
- Ако се у ДС настави овако, ови избори ће остати упамћени по томе да се ДС последњи пут борио за цензус. Следећи пут ће то бити два одсто. ДС има квалитетан кадар и победнике у локалним срединама и крајње је време да се догоди проветравање партије - каже један од функционера ДС који је победио у својој локалној средини. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА