Najnovije

BORBA ZA LIDERA: DS Šutanovac hoće da sruši Pajtića!

U Demokratskoj stranci već je počela borba za prevlast unutar partije. Među prvima koji je sebe ponudio za budućeg lidera je Dragan Šutanovac.

Šutanovac (Foto: Jutjub)

Dok još nisu poznati ni rezultati parlamentarnih izbora u Srbiji, među demokratama traje unutarstranački obračun ko bi mogao da zameni Bojana Pajtića na čelu stranke.
Po statutu Demokratske stranke obaveza je da u narednih šest meseci, počev od 24. aprila kada su održani republički i lokalni izbori, i demokrate biraju između sebe novo rukovodstvo.
Šutanovac, koji neće biti poslanik u ovom sazivu parlamenta, nije gubio vreme i počeo je da okuplja odbore DS kako bi pridobio podršku. Prema saznanjima “Blica”, on je već ponudio potpredsednička mesta pojedinim funkcionerima DS. - Šutanovac se predstavlja kao jedini pravi predstavnik i naslednik politike DS i već nudi funkcije, i to Dušanu Milisavljeviću, Nataši Vučković, Miroslavu Vasinu i Bebi Balašević. Međutim, zasad nije bilo pozitivnih odgovora. Predsednik Izvršnog odbora bi bio Radoslav Milojičić Kena - kaže sagovornik “Blica”. Šutanovcu zasad niko iz sadašnjeg rukovodstva DS nije otvoreno zamerio na kampanji koju vodi, ali jeste pomenut na Predsedništvu DS koje je održano preksinoć. - Još nisu ni prebrojani svi glasovi sa republičkih i lokalnih izbora, a već je otpočelo rasturanje stranke. Na Predsedništvu na kojem se donose odluke bitne za DS nije bio prisutan Radoslav Milojičić Kena, koji je Šutanovčev šef kampanje - kaže izvor “Blica”. On dodaje da je Šutanovac u danu kada je bila sednica Predsedništva stranke održao skup u Batočini na kojem je bilo i dvadesetak predsednika odbora od oko 160, koliko ih ima DS. Međutim, nije Šutanovac jedini koji je ušao u trku. Drugi tabor u DS čine Branislav Kuzmanović i Goran Ješić. U ovoj varijanti Kuzmanović vidi sebe kao lidera, a Ješić bi dobio Izvršni odbor ili neku drugu visoku funkciju unutar stranke. Ovoj dvojici demokrata se zamera što su u javnosti dovođeni u vezu sa raznim korupcionaškim aferama, pa je teško očekivati da bi mogli da dobiju podršku člnastva na izbornoj skupštini koja treba da bude održana u narednih šest meseci.
Demokratska stranka tek treba da odluči i na koji način će se birati novi predsednik. Na poslednjim izborima kada je pobedio Bojan Pajtić, on je najavio da će se predsednik stranke ubuduće birati na neposrednim izborima, a to znači da svi članovi DS imaju pravo glasa.
Funkcionerima DS koji su sada ušli u trku, međutim, više odgovara dosadašnji način biranja predsednika stranke.
- Ako se u DS nastavi ovako, ovi izbori će ostati upamćeni po tome da se DS poslednji put borio za cenzus. Sledeći put će to biti dva odsto. DS ima kvalitetan kadar i pobednike u lokalnim sredinama i krajnje je vreme da se dogodi provetravanje partije - kaže jedan od funkcionera DS koji je pobedio u svojoj lokalnoj sredini. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA