Најновије

"Невидљиви сати" тема Лагуниног књижевног клуба

Шестог маја од 18 сати у Делфи Кафéу у СКЦ-у биће речи о роману „Невидљиви сати“ савременог светског класика Дејвида Мичела, који је велику светску славу стекао романом „Атлас облака“, по којем је снимљен и филм.
О Мичеловом књижевном стваралаштву са посебним освртом на нови роман „Невидљиви сати“ говориће књижевни критичар Зоран Јанковић, драматург Димитрије Војнов и писац Петар Грујичић.
Богати незаборавним ликовима и могућим световима, „Невидљиви сати“ су калеидоскопски роман какав је могао да састави само писац кога је Wасхингтон Пост назвао „књижевником који нам показује будућност књижевности“.
Пошто се посвађала с мајком због дечка, петнаестогодишња Холи Сајкс бежи од куће и свог старог живота. Холи, међутим, није обична одбегла тинејџерка. Она је осетљиво дете коме су се некада обраћали гласови „Радио људи“, како их је назвала. Холи је проводник за парапсихолошке феномене. Сада, док лута кроз енглеску провинцију, визије почињу да се ређају а њена стварност да наликује на кошмар.
Њен бег је међутим тек увод у страшне догађаје који ће оставити неизбрисиве ожиљке на њеној породици. Та нерешена мистерија одјекиваће кроз деценије Холиног живота и утицати на све људе које Холи воли, па чак и на оне који се још нису родили.
На трибини ће бити речи о „Невидљивим сатима“, награђеном роману у којем се сударају жанрови, путовање око света и кроз време, о сатиричном аспекту Мичелове прозе, о убедљивој промени приповедачког гласа при сваком новом сегменту, целинама унутар целине.
Извор:Правда/Марија Гојковић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА