Najnovije

"Nevidljivi sati" tema Laguninog književnog kluba

Šestog maja od 18 sati u Delfi Kaféu u SKC-u biće reči o romanu „Nevidljivi sati“ savremenog svetskog klasika Dejvida Mičela, koji je veliku svetsku slavu stekao romanom „Atlas oblaka“, po kojem je snimljen i film.
O Mičelovom književnom stvaralaštvu sa posebnim osvrtom na novi roman „Nevidljivi sati“ govoriće književni kritičar Zoran Janković, dramaturg Dimitrije Vojnov i pisac Petar Grujičić.
Bogati nezaboravnim likovima i mogućim svetovima, „Nevidljivi sati“ su kaleidoskopski roman kakav je mogao da sastavi samo pisac koga je Washington Post nazvao „književnikom koji nam pokazuje budućnost književnosti“.
Pošto se posvađala s majkom zbog dečka, petnaestogodišnja Holi Sajks beži od kuće i svog starog života. Holi, međutim, nije obična odbegla tinejdžerka. Ona je osetljivo dete kome su se nekada obraćali glasovi „Radio ljudi“, kako ih je nazvala. Holi je provodnik za parapsihološke fenomene. Sada, dok luta kroz englesku provinciju, vizije počinju da se ređaju a njena stvarnost da nalikuje na košmar.
NJen beg je međutim tek uvod u strašne događaje koji će ostaviti neizbrisive ožiljke na njenoj porodici. Ta nerešena misterija odjekivaće kroz decenije Holinog života i uticati na sve ljude koje Holi voli, pa čak i na one koji se još nisu rodili.
Na tribini će biti reči o „Nevidljivim satima“, nagrađenom romanu u kojem se sudaraju žanrovi, putovanje oko sveta i kroz vreme, o satiričnom aspektu Mičelove proze, o ubedljivoj promeni pripovedačkog glasa pri svakom novom segmentu, celinama unutar celine.
Izvor:Pravda/Marija Gojković

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA