Најновије

Захарова је нешто поручила Америма...

Оптужбе Стејт департмента САД о томе да се у Русији под изговором борбе против тероризма прогањају цивили су неосноване, рекла је званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Марија Захарова (Фото: newsru.com)

- Овај извештај Стејт департмента израђује се сваке године, и после проучавања одељка овог документа посвец́еног Русији мора се констатовати поновна тежња аутора Министарства спољних послова САД да му придају апсолутно исполитизовани карактер, између осталог и кроз традиционалне нападе на рачун Руске Федерације који су апсолутно неосновани. Конкретно, потпуно је у супротности са реалном ситуацијом апсолутно неоснована оптужба да Русија под маском борбе против тероризма и екстремизма прогони цивиле и организације - рекла је Захарова.
Према мишљењу Захарове, ефикасност дејстава руске државе у борби против тероризма исказује се у конкретним примерима. - Најважнији од њих јесте војни и идеолошки пораз огњишта међународног тероризма на руском Северном Кавказу. Понекад бисмо рекли: очигледно, на жалост многих наших партнера - рекла је Захарова.  Она је оценила да је анализа наведена у извештају Стејт департмента "непрофесионална и субјективна".  - Мислим да би Стејт департмент био само на добитку ако би уместо ових годишњих нафилованих извештаја ову енергију усмерио на потпуно други посао, односно на обнављање сарадње с Русијом на антитерористичком путу - навела је Захарова.  Портпаролка Министарства иностраних послова Русије је, такође, истакла да се њена земља нец́е мешати у територијални спор у Јужном кинеском мору и стајати на нечију страну. - Пажљиво пратимо развој ситуације у тој области. Ситуација у Јужном кинеском мору представља значајан фактор који утиче на безбедност и стабилност у Азијско-пацифичком региону. Русија није учесница у територијалним споровима у Јужном кинеском мору и нец́е бити увучена у њих - истакла је Захарова на конференцији за медије. Она је додала да Москва у принципу не стаје ни на чију страну и да је чврсто убеђена да укључивање трец́их лица у овај спор само доприноси нарастању напетости у региону. Извор: 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА