Најновије

НЕЗАУСТАВЉИВИ ХУТИ: Велико напредовање у централном Јемену, американци шаљу појачање! (ВИДЕО/МАПА)

Здружене снаге Хути револуционарног покрета и Националне гарде Јемена у великој су офанзиви у покрајини Мариб у средишњем делу Јемена.

Хути су постали врхунски ракеташи током овог рата (Илустрација: Правда)

Они су јуче, дан након освајања планине Хам, кренули у широку контраофанзиву против про-саудијских снага лојалних бившем председнику Мансуру Хадију и у жестоком јуришу освојили стратешка брда у Сиравах дистрикту, притом наневши тешке губитке противнику, преноси агенција Кабар. Снимци чишћења планинског венца Хам од плаћеника: Након освајања стратешки важних брда, јеменске снаге наставиле су напредовање и заузеле још неколико оближњих места, чиме су у потпуности сатерали "хадијевце" у војни камп Кофал, који се сада налази у окружењу Хутија и Националне гарде о чему говори наредни снимак:

Интересантно је да је потпуни крах про-саудијских снага у Марибу уследио само неколико дана након што је Мансур Хади посетио престоницу покрајине и најавио офанзиву својих снага на престоницу Јемена Сану.  Погледајте како јеменске снаге ракетирају "хадијевце" у провинцији Мариб:

Американци забринути развојем догађаја

Заповедник америчке војске за Блиски Исток генерал Џозеф Вотел изјавио је да Пентагон разматра повећање војног присуства у Јемену. Вотел је као разлог за повећање присуства наве "борбу против ал-Каиде на Арабијском полуострву". Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА