Најновије

ПОСЛЕДЊЕ ПУТИНОВО УПОЗОРЕЊЕ АМЕРИЦИ: Ако наставите са нуклеарном агресијом, неутралисаћемо вас!

МОСКВА - Председник Путин је упозорио Америку да, ако наставе са својим агресивним програмом нуклеарног оружја, Русија неће имати другог избора него да их неутралише.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Док Америка наставља са унапређивањем својих нуклеарних способности, Путин је западним лидерима поручио да ће Русија несумњиво победити у нуклеарном сукобу између Русије и Запада.

„Знамо шта ће се догодити, а и они то знају“, рекао је Путин.

Путин је навео да САД као разлог за одржавање и развој нуклеарног оружаног програма наводе такозвану „иранску претњу“ иако је та претња драстично смањена откад је постигнут споразум са Ираном о обустављању нуклеарног програма.

Руски председник је такође истакао да је амерички „противракетни одбрамбени систем“ више офанзиван него одбрамбен:

„Они кажу да су ти ракетни системи део њихових одбрамбених капацитета, да нису офанзивни и да их чувају од агресије. То није тачно… стратешка одбрана са балистичким пројектилима је део офанзивне стратегије и повезана је са агресивним ракетним системом“.

Ови ракетни системи се постављају свуда широм Европе упркос томе што су Американци обећали да се НАТО након Хладног рата неће ширити ка истоку. Они су постављени у многим државама близу Русије, а последњи од њих је активиран у Румунији.

Русија овакве потезе посматра као директан напад на безбедност.

„Како ми да знамо шта се налази у тим ракетама? Довољно је само да неко репрограмира систем, а то није тежак задатак“, рекао је Путин.

Путин је објаснио да би имплементација овог система ракетне одбране без одговора Русије имала озбиљне последице. Онемогућавање руских нуклеарних способности би знатно пореметило „стратешку равнотежу“ света. Без те равнотеже моћи, САД би могле несметано да спроводе своју политику без мешања Русије. Путин стога тврди да је та „стратешка равнотежа“ кључна за одржање мира у свету и спречавање већих војних сукоба.

Путин је рекао да Русија није имала избора осим да унапреди своје нуклеарне способности након што је Џорџ В. Буш 2001. године одлучио унилатерално да повуче САД из Споразума о антибалистичким пројектилима направљеном 1972. године.

Он је упозорио:

„Русија је дошла до значајних достигнућа на овом пољу. Ми смо модернизовали наше ракетне системе и успешно развили нове генерације. О одбрамбеним системима да и не говорим. Ми морамо пружати безбедност свима, не само нама, ако желимо мир“.

Обамина администрација је под изговором политике антинуклеарног оружја најавила планове за оружје од трилион долара које ће неутралисати нуклеарни потенцијал Русије, што по Путиновим речима представља претњу по глобалну безбедност.

Нема победника у нуклеарном рату између Русије и САД. То су потврдили и нуклеарни стручњаци који се најбоље разумеју у то.

Стога не би требало да нас изненади то што научници НАСА-е желе да колонизују Месец до 2022. године. Ако Американци наставе путем који су кренули, није немогуће да Месец остане наша једина опција.

Алберт Ајнштајн је некада давно рекао:

„Не знам које ће се оружје користити у Трећем светском рату, али знам да ће у Четвртом светском рату да се користе штапови и камење“. Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА