Najnovije

POSLEDNJE PUTINOVO UPOZORENJE AMERICI: Ako nastavite sa nuklearnom agresijom, neutralisaćemo vas!

MOSKVA - Predsednik Putin je upozorio Ameriku da, ako nastave sa svojim agresivnim programom nuklearnog oružja, Rusija neće imati drugog izbora nego da ih neutrališe.

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

Dok Amerika nastavlja sa unapređivanjem svojih nuklearnih sposobnosti, Putin je zapadnim liderima poručio da će Rusija nesumnjivo pobediti u nuklearnom sukobu između Rusije i Zapada.

„Znamo šta će se dogoditi, a i oni to znaju“, rekao je Putin.

Putin je naveo da SAD kao razlog za održavanje i razvoj nuklearnog oružanog programa navode takozvanu „iransku pretnju“ iako je ta pretnja drastično smanjena otkad je postignut sporazum sa Iranom o obustavljanju nuklearnog programa.

Ruski predsednik je takođe istakao da je američki „protivraketni odbrambeni sistem“ više ofanzivan nego odbramben:

„Oni kažu da su ti raketni sistemi deo njihovih odbrambenih kapaciteta, da nisu ofanzivni i da ih čuvaju od agresije. To nije tačno… strateška odbrana sa balističkim projektilima je deo ofanzivne strategije i povezana je sa agresivnim raketnim sistemom“.

Ovi raketni sistemi se postavljaju svuda širom Evrope uprkos tome što su Amerikanci obećali da se NATO nakon Hladnog rata neće širiti ka istoku. Oni su postavljeni u mnogim državama blizu Rusije, a poslednji od njih je aktiviran u Rumuniji.

Rusija ovakve poteze posmatra kao direktan napad na bezbednost.

„Kako mi da znamo šta se nalazi u tim raketama? Dovoljno je samo da neko reprogramira sistem, a to nije težak zadatak“, rekao je Putin.

Putin je objasnio da bi implementacija ovog sistema raketne odbrane bez odgovora Rusije imala ozbiljne posledice. Onemogućavanje ruskih nuklearnih sposobnosti bi znatno poremetilo „stratešku ravnotežu“ sveta. Bez te ravnoteže moći, SAD bi mogle nesmetano da sprovode svoju politiku bez mešanja Rusije. Putin stoga tvrdi da je ta „strateška ravnoteža“ ključna za održanje mira u svetu i sprečavanje većih vojnih sukoba.

Putin je rekao da Rusija nije imala izbora osim da unapredi svoje nuklearne sposobnosti nakon što je DŽordž V. Buš 2001. godine odlučio unilateralno da povuče SAD iz Sporazuma o antibalističkim projektilima napravljenom 1972. godine.

On je upozorio:

„Rusija je došla do značajnih dostignuća na ovom polju. Mi smo modernizovali naše raketne sisteme i uspešno razvili nove generacije. O odbrambenim sistemima da i ne govorim. Mi moramo pružati bezbednost svima, ne samo nama, ako želimo mir“.

Obamina administracija je pod izgovorom politike antinuklearnog oružja najavila planove za oružje od trilion dolara koje će neutralisati nuklearni potencijal Rusije, što po Putinovim rečima predstavlja pretnju po globalnu bezbednost.

Nema pobednika u nuklearnom ratu između Rusije i SAD. To su potvrdili i nuklearni stručnjaci koji se najbolje razumeju u to.

Stoga ne bi trebalo da nas iznenadi to što naučnici NASA-e žele da kolonizuju Mesec do 2022. godine. Ako Amerikanci nastave putem koji su krenuli, nije nemoguće da Mesec ostane naša jedina opcija.

Albert Ajnštajn je nekada davno rekao:

„Ne znam koje će se oružje koristiti u Trećem svetskom ratu, ali znam da će u Četvrtom svetskom ratu da se koriste štapovi i kamenje“. Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA